Plai 2013: ploaie și surprize plăcute

Sper să nu greșesc când spun că nu am ratat nicio ediție a Festivalului Plai de până acum, căci memoria mea este tare subiectivă, iar mie mi se pare că știu festivalul ăsta din copilărie. Ce e cert e că nu îmi aduc aminte nici măcar un sigur an în care să nu fi căzut cel puțin o picătură de ploaie. Un fel de they put the plai în ploaie, sau așa ceva.

Or dacă ploile torențiale reprezintă un motiv de îngrijorare pentru orice organizator de concerte în aer liber, oamenii de la Plai cred că stau liniștiți, căci publicul lor se înarmează cu umbrele și pelerine, îndură frigul și ploaia, dar nu s-ar ascunde nici în ruptul capului acasă. Păcat însă de ateliere, mai ales de cele adresate copiilor, care, din pricina vremii, nu s-au putut desfășura chiar în condiții ideale. Totuși, oamenii mari și mai rezistenți la vremea urâtă au pictat, au cântat la chitară și s-au jucat nestingheriți pe aleile din Muzeul Satului Bănățean.

Cât despre concerte, au fost memorabile. Zaz a fost cred că cea mai așteptată și nu a dezamgit. Ființa asta plăpândă este o explozie de energie, căldură și veselie, cum rar am mai văzut. A fost absolut minunată! Uitați și voi cam cum sună ființa asta live:

Patrice a repetat figura de anul trecut și a scos publicul timișorean din latența-i caracteristică într-un fel aproape magic. Oamenii au sărit, au cântat și au dansat cu umbrelele în mâini, așa cum nu prea vezi la concertele din Timișoara.

Și deși Zaz a fost motivul principal al prezenței mele acolo, eu am rămas cu gândul la Maia Vidal, căci nu știam nimic despre ea până la Plai și m-a bulversat complet, m-am îndrăgostit de ea iremediabil. Are așa o fragilitate în voce și atitudine, o feminitate atât de pronunțată, încât îți lasă impresia că a venit printre oameni dintr-un basm cu prinți și prințese. Vă las și aici trei piese, poate că le și știți deja, iar dacă nu le știți, sper să vă placă. 🙂

Și pentru că după un eveniment reușit, e bine să dai cezarului ce e al cezarului, să facem și noi același lucru:

Festivalul PLAI 2013 a fost organizat de Asociaţia Culturală Sunet Ambianţă Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Consiliul Judeţean Timiş și Institutul Francez din Timișoara.
Sponsor principal PLAI 2013: HELLA
Sponsori: Euro GSM și Staropramen
Sustin investind in dezvoltarea PLAI: Cabinet Mercescu, Draxlmaier, Kathrein,Continental, IHM Total Consult și Quark Motors.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)