Presimt o ediție memorabilă a Festivalului Plai

Dacă nebunia ultimelor luni m-a ținut departe de socializarea on și offline, Festivalul Plai mă readuce pe baricade și să sperăm că voi rămâne în zonă mult și bine. Mai sunt două zile și începe cel mai frumos festival din Timișoara. De fapt, singurul festival în adevăratul sens al cuvântului, din punctul meu de vedere.

Pentru mine, un festival trebuie să însemne mai mult decât trei concerte în ceas de seară. Un festival înseamnă un program cultural bogat și variat, un spațiu dedicat și o atmosferă aparte. Când am fost prima dată, acum trei ani, la Sziget, am zis că e ca un fel de Plai, dar la scară mult mai mare. Pentru că și acolo, de când intri pe teritoriul insulei, știi că se întâmplă ceva special. Așa e și la Muzeul Satului Bănățean, pe perioada Festivalului Plai: atmosferă de sărbătoare, dar relaxată tare, oameni de toate vârstele și priviri lipsite de încrâncenare.

În plus, ediția asta cântă cei de la Zaz, care îmi plac de mor. Și vine, pentru a doua oară, Patrice, care anul trecut a făcut un spectacol deosebit. Și ce îmi place cel mai mult e că în fiecare an descopăr artiști foarte talentați de care nu am auzit niciodată. Din activitățile din timpul zilei, cel mai tare mă bucur că cei de la Marele Ecran vor fi din nou prezenți la Casa Filmelor, cu proiecții de filme pe care nu le vezi la tot pasul. Anul trecut am văzut Nuntă de Piatră, care m-a bulversat pur și simplu și m-a ținut în loc pe sacii umpluți cu cârpe mult mai mult decât aș rezista în mod normal.

Apoi, sunt curioasă ce va fi la Scena Mică și, bineînțeles, de atelierul de chitară al fratelui meu minunat. Sper doar să fie vreme frumoasă, că în ultimii ani a tot tras câte o ploaie. Iar dacă nu v-ați luat încă bilete, eu zic să vă grăbiți, locurile sunt limitate și anul trecut au fost mulți întorși din drum de la poartă, pentru că efectiv nu mai încăpeau, în condiții de siguranță, în aria dedicată festivalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)