Cum e cu vitaminele efervescente?

Încep cu un soi de disclaimer: sunt o persoană comodă. Îmi prețuiesc foarte mult timpul și deci nu îl umplu decât cu lucruri pe care eu consider că trebuie să le fac – am o problemă cu ideea de datorie, dar despre asta, altă dată – și lucruri pe care le fac cu plăcere. Drept urmare, am tendința să evit tot ceea ce e consumator de timp și nu face parte nici din prima, nici din a doua categorie. De asta nu pierd vremea nici prin saloane de înfrumusețare, nici pe la shopping și tot de asta am tendința de a îmi neglija sănătatea, că aici voiam să ajung.

Încerc să mă hrănesc cât de sănătos pot, cu mici excepții când și când, că doar oameni suntem. Numai că ritmul în care îmi duc viața îmi mai cauzează căderi de calciu ori de glicemie, nu foarte plăcute. Și atunci m-am hotărât să fac o cură cu vitamine. Mi-am cumpărat pastile de tot felul, numai că, de comodă ce sunt, uit să le iau. Am început, de-a lungul timpului, cred că zeci de astfel de cure de pastile și rar am reușit să mă țin de ele. La un moment dat însă, am descoperit vitaminele efervescente, care mi se par o superinvenție pentru oamenii comozi, că sunt gustoase și mi-e ușor să le iau, că sete mi se face sigur măcar de două ori pe zi și e mai bună apa cu vitamine decât apa chioară. Am luat calciu efervescent, magneziu efervescent și un cocktail de multivitamine.

Problema e că eu am o mare presimțire că vitaminele astea efervescente nu sunt tocmai ok. Eu m-am uitat, ce-i drept, pe etichetă, să văd ce o fi în ele, dar mare lucru nu am înțeles. Cert e că mie îmi par prea gustoase și colorate ca să fie sănătoase, dar poate mă înșel. Și tare aș vrea să mă înșel. Deeeeci, să le arunc la coș sau chiar mă ajută cu ceva? 🙂

6 thoughts on “Cum e cu vitaminele efervescente?

  1. Inteleg ca ai niste carente minerale, care se manifesta in primul rand prin hipocalcemie, nu? Dezechilibrulacesta poate avea mai multe cauze – malabsorbtia altir minerale care faciliteaza absorbtia Ca, si vitamine (care sunt altceva decat mineralele), in speta de vit D dar si de altele, consum excesiv de cafea, stres – pana nu iti faci investigatii nu stii exact. E bine ca incerci sa faci ceva in directia asta si ca efervescentele nu sunt tocmai cea mai buna alegere. Sincer pentru corectarea deficitelor nu m-as baza pe ele, as alege suplimente alimentare de buna calitate, de provenienta naturala, pentru ca sunt mai usor asimilabile decat cele de sinteza. Nu stiu ce fel de pastile folosesti, dar nici eu nu le-as servi decat…eventual in loc de Fanta:) bine ar fi sa iti faci niste investigatii, sa stii o treaba, si sa faci corectia cum se cuvine – recomandarea mea alimentar si daca e severa treaba prin suplimente de buna calitate

  2. Corina, din cate stiu eu, astea efervescente nu se prea absorb, cele mai ok sunt cele injectabile. Dar medicul tau iti poate spune mai multe.

  3. Si eu am consumat destul de multe efervescente. In special pentru gust, dar nu sunt eficiente. Astfel am decis sa le iau direct din alimente.

  4. Du-te la piata si cumpara-ti legume si fructe. Alea sunt cele mai bune vitamine. Profita acum, cat sunt ieftine si mai putin fortate. Vitamine la tub ai timp sa iei la iarna. Parerea mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)