Vara se numără concertele

Cum în ultima vreme nu mi-am prea permis să plec vara în vacanțe exotice, singura consolare pentru faptul că nu văd marea e faptul că merg la concerte. Mai mari sau mai mici, singulare sau înlănțuite în festivaluri, minivacanțele astea muzicale sunt o alternativă bună și au proprietăți curative.

Am văzut multe concerte, unele dintre ele memorabile. Și o să mai văd unul de pe wishlist în doar o lună, încă nu îmi vine să cred. Dar despre asta, într-un alt articol. Articolul de azi este despre oamenii de la Plai și despre cum ne aduc ei cu un pas înainte în ce privește educația muzicală.

Eu despre Plai am mai scris, sincer și cu mare drag, și probabil că o să mai scriu, mai ales că anul ăsta îl aduc iar pe Patrice și în premieră pe cei de la Zaz, care mie îmi plac mult. Însă dincolo de ce se întâmplă la Muzeul Satului, în fiecare mijloc de septembrie, Plai mai organizează concerte Premium, să le spun așa, cu nume mari și foarte bine alese. Datorită lor am văzut Pink Martini și Nigel Kennedy, și tot datorită lor avem ocazia să îi vedem, peste doar o săptămână, pe cei de la Nouvelle Vague.

Eu ascult Nouvelle Vague de vreo 4 ani și îmi place pentru că au un rafinament aparte. Oamenii ăștia par să cânte în franceză chiar și atunci când versurile sunt în engleză. Există o sensibilitate aparte în melodiile lor, cu care eu rezonez din plin.

Concertul o să aibă loc în Parcul Rozelor și vă sfătuiesc să nu lipsiți, dacă sunteți amatori de muzică bună. Biletele se pot cumpăra de la Eventim şi din reţeaua magazinelor Cărtureşti, Germanos, Orange și Vodafone. Biletele pentru acces general costă 60 lei, iar cele din fața scenei 90 lei (zonă limitată la 200 de bilete). În plus, înainte de concert, veți putea să le puneți și câteva întrebări, într-o întâlnire cu fanii, organizată la Institutul Cultural Francez. Detalii puteți găsi pe site-ul Plai.

Până una, alta, enjoy! 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=9qEHr7evyBQ

One thought on “Vara se numără concertele

  1. Așa mi se mai bucură sufletul când văd că se-ntâmplă lucruri și în provincie, nu doar în Bucureștiul pe care l-am părăsit de curând, care mustea de evenimente de tot felul! Acum nu-mi rămâne decât să sper că or să migreze și la malul mării, că de nu, va trebui să-mi iau picioarele la spinare cât de curând!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)