Woody Allen și Diane Keaton

Ca un preambul, trebuie să spun că îmi place Woody Allen. Mult. Cel mai mult. Scenariile lui mi se par geniale. Le-aș putea citi ca pe niște cărți savuroase, fără să fie susținute de imagini. Iar felul în care privește lumea și în care observă detaliile cele mai fine ale comportamentului uman mi se pare absolut fascinant.

De aceea, am fost foarte interesată să știu cât mai multe despre el. Ca scriitor, scenarist, regizor și om. Nu știu câți dintre voi sunteți fani ai filmelor lui, dar dacă ați văzut măcar câteva, poate că ați observat că el obișnuiește să lucreze cu aceiași actori în rolurile principale.

Una dintre actrițele recurențe în filmele lui este Diane Keaton, care a jucat rolul lui Annie Hall în filmul cu același nume și cu care Allen a trăit și o frumoasă poveste de dragoste. Nimic neobișnuit până aici, nu? Doi actori care au jucat împreună au trăit și o poveste de dragoste, după care și-au văzut de viață.

Numai că, citind Woody Allen în dialog cu Stig Bjorkman, am descoperit puțin mai mult. Atât de frumos vorbește despre ea, că am citit și recitit pasajele la nesfârșit și apoi m-am tot întrebat de ce dumnezeu nu or fi rămas împreună. Uitați câteva mostre:

Îmi amintesc că am dus-o să vadă varianta nefinisată a lui „Ia banii și fugi” într-o sală mică de proiecție pe undeva. Și a spus: „Să știi că e bun. E amuzant. E un film amuzant”. Cumva, am știut în acel moment, în acea clipă, că va fi în regulă cu publicul.

De-a lungul anilor, am ieșit împreună, am trăit împreună și am rămas foarte buni prieteni până în ziua de azi. Și mă bazez de fiecare dată pe ea. Probabil cea mai importantă proiecție a oricăruia din filmele mele e atunci când se află ea în oraș și pot să o fac să îl vadă.

Cuvântul ei are o mare greutate pentru mine. Dacă ceva îi place sau nu îi place, mă influențează. Și, cum am spus, dacă fac un film și ei îi place, simt că mi-am atins scopul și nu-mi mai pasă dacă îi mai place altcuiva din toată lumea.

Awwww, right? Cred că trebuie să fie tare frumos să fii o Diane Keaton pentru un Woody Allen. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)