Serbările Timișoreana, așa cum nu le-ați mai văzut

Așteptam ieri pe cineva în fața blocului și doi țânci de vreo 6-7 ani discutau între ei:

– Vii mâine la Serbările Timișoreana?
– Da, vin, că mi-a promis tati.

#truestory.

Am zâmbit larg și m-am gândit că ăsta e adevăratul branding. Și dacă în mod normal aș fi comentat câte în lună și în stele despre părinți și educația copiilor, că nu e normal să îi duci la un festival al berii, bla, bla, bla, știind că de anul acesta Serbările Timișoreana vor fi altceva decât o sărbătoare câmpenească, am zâmbit și atât.

Eu cu Timișoreana avem o relație aparte, încă de când am ajuns la facultate. Sunt o persoană exagerat de loială, de felul meu, chiar și cu obiectele. Cred că v-am mai povestit, dar în școala generală nu ascultam N Sync și La Familia, pentru că ascultam Backstreet Boys și BUG Mafia, și mi se părea un gest de trădare să dau atenție și concurenței. Da, atât de loială sunt. Revenind la bere, în mintea mea necoaptă, odată ajunsă în Timișoara, mi se părea că am datoria, ca nou rezident al orașului, să consum doar berea casei. Ceea ce am și făcut.

Era perioada în care Timișoreana se rebranduia și au dat drumul campaniei cu Povestea merge mai departe. Și atât de tare mi-au plăcut conceptul, atmosfera spoturilor și textele lor, încât mi-am făcut chiar și studiul de caz la licență pe Timișoreana. Și de atunci a rămas berea mea de suflet.

Ca om pasionat de PR, m-am bucurat mult când, de câțiva ani încoace, au început să transforme pitorescul festival al berii în altceva. Astfel, evenimentul cu mici, bere și Cargo s-a transformat în 10 zile de serbări cu artă, istorie, meșteșuguri, muzică bună și, bineînțeles, bere. Și, vestea cea mai mare, pe care sunt șanse mari să o fi aflat deja, este că sâmbătă seara o să cânte inconfundabilul Goran Bregovic. Pregătiți-vă să țopăiți, căci concertele sale sunt explozive!

Așadar, începând de astăzi, 24 mai și până pe 2 iunie, zona Stadionului Dan Păltinișanu va fi asediată de artizani și muzică bună. O să fie și fetele de la Tourmaline Boutique acolo, ceea ce mă bucură nespus. 🙂 Programul, pe zile, este următorul:

24 mai – Zdob si Zdub / Ziua Costumelor Populare
25 mai – Goran Bregovic / Ziua Berii
26 mai – Pasărea Colibri / Călin Bercean / Ziua Berii
27 mai – Silviu Paşca & Band / Ziua Artizanilor şi a Talentelor Locale
28 mai – Silviu Paşca & Band / Ziua Artizanilor şi a Talentelor Locale
29 mai – Silviu Paşca & Band & Vizi / Ziua Artizanilor şi a Talentelor Locale
30 mai – Silviu Paşca & Band / Ziua Artizanilor şi a Talentelor Locale
31 mai – Ansamblul Timişului / Ziua Mâncării Tradiţionale
1 iunie – Holograf / Ziua Mâncării Tradiţionale
2 iunie – Cargo / Ziua cea mai lungă

Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)