Ce-ați face cu 3 luni de vacanță?

Acum, când am tot avut zilele astea libere de 1 mai, Paște și ce o mai fi fost, am tot stat să mă gândesc la vacanțele aproape eterne de pe vremea când eram elevă. Trei luni de vacanță de vară. Mi se pare aproape ireal și zău că nu pot să îmi amintesc cu ce ne umpleam timpul.

Ce făceam oare în cele 90 de zile goale? Bun, ieșeam afară, ne plimbam, mai un ștrand, mai un ping-pong în fața blocului. Dar în rest? Că nu îmi amintesc să fi suferit vreodată de plictiseală sau să plâng după școală.

În ritmul în care îmi duc viața acum, oricare 3 luni alese aleatoriu din an sunt foarte pline. Multe texte scrise, multe texte citite, multe întâlniri cu studenții. Sunt 3 luni productive, care dau cumva sens și orientare timpului. Astfel că mi-e foarte greu să îmi imaginez ce aș face acum cu tot atâta timp de vacanță. Că bani de călătorit prin lume atâta vreme nu am.

Cred că la început aș fi plină de entuziasm. Aș merge la țară, m-aș cufunda în natură și m-aș relaxa vreo săptămână cu mult soare, cărți ușoare și bălăceală. Apoi mi-aș vizita prietenele împrăștiate prin țară sau prin afara ei. Apoi, aș lua la rând toate filmele lui Woody Allen. Iar apoi cred că aș intra în depresie. 🙂

Voi ce ați face cu tot timpul ăsta, dacă de mâine ați intra într-un concediu prelungit de 3 luni de zile?

8 thoughts on “Ce-ați face cu 3 luni de vacanță?

 1. Eu chiar s-ar putea să am parte de o vacanţă (de minim o lună). Cam forţată, ce-i drept, dar eu tot vacanţă o numesc.
  De prea mult entuziasm e posibil să nu ştiu de ce să mă apuc mai întâi. Însă cel mai probabil aş face toate lucrurile pe care până acum le-am amânat sau ignorat din varii motive. Şi am o listă lungă de ele! 🙂

 2. Cred că în primele 2 săptămâni aș dormi și aș citi. După care aș inventa ceva proiect de vacanță, în care să implic și alți oameni, cât de mulți posibil. Nu cred că aș rezista mai mult de 2-3 săptămâni de pauză totală.

 3. As citi ca-s in urma rau cu lista de lectura. Si apoi as face recenzii ca si acolo-s foarte in urma. Si as face miscare multa.

 4. Joaca, excursii etc. Acum sincer nu as avea cu ce sa il umplu. Acum nu mai e ok sa faci zilnic excurii pe dealurile din imprejurimi, vrei mare si soare. Acum nu mai e ok sa joci fotbal in curtea scolii, vrei meciuri la stadion 🙂

 5. As termina cursurile pe care le-am inceput la coursera.org

  As citi o multime de carti din diferite domenii.

  Mi-as termina de amenajat casa, cel putin cat mi-am propus sa fac in acest an.

  As iesi mai mult in oras cu prietenii. As merge si la teatru.

  Insa astept concediul pentru a petrece cateva zile la mare… 🙂

  Pentru mine un concediu de 3 luni e un vis frumos. Macar sa visez… 😉

 6. Pe vremuri, cu foarte mulți ani în urmă, trei luni de vacanță însemnau trei luni neîntrerupte de plajă – a se înțelege plajă de la 7 dimineața la 7 seara. Nu mă întreba ce făceam atâta de nu mă săturam, că nici până în ziua de azi nu am reușit să îmi explic.

  Dar iată că, după mult timp, mă regăsesc acum într-o situație inedită, aceea de a sta doi ani acasă. Nu stau degeaba, că am un ghemotoc de om care necesită mai multă muncă decât orice slujbă de pe pământul ăsta, dar pe cuvânt că sunt momente în care rămân în pană de idei și nu știu cum să-mi mai umplu timpul.

  Vacanța nesfârșită este un vis frumos până se întâmplă.

  • Habar n-ai cât de invidiez că ești atât de aproape de mare! Aș putea sta ore întregi cu ochii în larg și să nu simt că stau degeaba. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)