Câteva motive pentru a participa la PRbeta

UPDATE: Dau o invitație la PRbeta printr-un concurs fulger, pe modelul primul venit, primul servit. Deci cine vrea să participe la conferința de joi, de la Hotel Timișoara?

Eterna lamentare a studenților de ieri și de azi este că sunt sufocați de lumea plicticoasă a teoriei și rupți de universul dinamic al practicii. Acesta era și sentimentul pe care îl aveam eu, acum mulți ani, când eram studentă: că o lume întreagă exista în paralel cu cea în care trăiam eu și că nu puteam nicicum să ajung la ea.

Și adevărul e că atunci, nici nu prea aveam cum. În Timișoara nu avea loc nici un fel de eveniment legat măcar tangențial de domeniul comunicării și al relațiilor publice. Iar evenimentele din București, pentru bugetul unui student cu rație modestă primită de la părinți, erau mofturi de lux. Din fericire însă, lucrurile s-au schimbat.

Cel puțin de două ori pe an, în Timișoara au loc evenimente care ar trebui să fie de interes pentru orice student care vrea să lucreze în domeniul comunicării. Unul dintre acestea este conferința PRbeta, care va avea loc pe 16 și 17 mai, la Hotel Timișoara. Anul acesta se află deja la a treia ediție și vă spun din toată inima că trebuie să participați. Și dacă recomandarea mea subiectivă nu este suficientă, vă las mai jos o listă cu motive mai pragmatice, care poate că vă vor convinge:

  1. Aveți posibilitatea să ascultați prezentările unora dintre cei mai buni profesioniști din domeniu, care reprezintă cu cinste agențiile în care o parte dintre voi visați să lucrați. Călin Cranic de la Vitrina, Oana Bulexa de la The Practice și Mugur Pătrașcu de la iLeo sunt doar trei dintre speakerii pe care îi veți putea asculta la conferință.
  2. Puteți să puneți întrebări, să vă lămuriți niște noțiuni, să înțelegeți mai bine procese care poate la facultate v-au fost prezentate abstract sau deloc. La conferințe, nu vă dă nimeni note și nimeni nu vă va taxa dacă ceva vă e neclar. Oamenii sunt acolo ca să vă ofere informații calde, din culise.
  3. Intrați în contact cu oameni care împărtășesc aceleași interese cu voi. Puteți face schimb de date de contact, de resurse sau chiar să puneți bazele unor proiecte comune.
  4. Printre participanții la o astfel de conferință, se vor afla și oameni din companii. Faceți-vă remarcați, discutați, polemizați, s-ar putea ca printre ei să se afle următorul vostru angajator.
  5. Ca bonus, conferința PRbeta aduce la această ediție și o serie de workshopuri. Adică, după ce veți fi ascultat o serie de prezentări și studii de caz, veți învăța și cum se fac anumite lucruri.
  6. Un argument deloc de lepădat, că tot am vorbit despre costuri în introducerea articolului, este că organizatorii oferă o reducere de 50% pentru studenți, pe baza carnetelor vizate și ștampilate pentru anul în curs.

Eu sper ca măcar o parte dintre voi să se înscrie și să participe. Și m-aș bucura să reveniți și cu feedback în urma conferinței, chiar sunt curioasă ce impresii o să vă lase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)