Timișoara Brands Tour. Ep. 1: brandurile sportive

Când am văzut pe programul Timișoara Brands Tour că o bună parte din ziua de joi o să o petrecem printre sportivii echipelor locale de fotbal, baschet și rugby, mi-am adus aminte că atunci când am venit în Timișoara, înainte de orice, tatăl meu a insistat să merg neapărat la un meci al lui Poli. „E ceva aparte în atmosfera pe care o fac suporterii de acolo”, îmi spunea.

Și am fost. Și mi-a plăcut. Am ales un meci cu Rapid, pentru că știam că galeriile celor două echipe erau înfrățite, cum le plăcea lor să spună. Și chiar a fost aparte. Fără huiduieli, fără înjurături, numai aplauze și încurajări, din ambele părți deodată.

Într-adevăr, e ceva ce au suporterii din Timișoara, un ceva pe care nu l-am mai întâlnit în altă parte. Un pic mai mult suflet, un pic mai multă pasiune și un pic mai puțină jenă de a își exprima devotamentul față de echipa favorită.

Din păcate, toate schimbările survenite în echipa de fotbal a Timișoarei a lăsat actuala echipă fără sprijin. Și asta se simte. Când ne-am întâlnit joi cu o parte dintre fotbaliștii de la ACS Timișoara, se simțea regretul în vocea lor când a venit vorba de suporteri. Pentru niște fotbaliști, să joace cu tribunele goale e ca și cum un cântăreț ar cânta fără public. Își iau leafa la final, într-adevăr, dar fără susținerea celor de acasă, satisfacția e zero. Sportivii, la fel ca artiștii, au nevoie și de validarea publicului, nu doar de a performanțelor. Și e trist că disputele unora au făcut să piară pasiunea aceea de care vorbeam mai sus. Dar poate că e încă proaspătă rana și lucrurile vor reveni la normal.

Din fericire, sportul din Timișoara nu se rezumă la fotbal. Echipele de baschet și rugby au evoluat foarte mult în ultimii ani și popularitatea lor e în permanentă creștere. Suporterii BC Timba și RCM Timișoara sunt la fel de înflăcărați precum erau suporterii lui Poli la prima mea întâlnire cu ei. Cu susținerea potrivită, cu siguranță că vor face perormanțe. Mai mari și mai multe decât cele deja realizate. I-am văzut la antrenamente și sunt incredibil de dedicați, de muncitori și de ambițioși.

Dacă vă place sportul, mergeți la meciuri. Aplaudați, strigați sau priviți în tăcere, nu contează, dar mergeți, o să fiți păcut surprinși de jucătorii echipelor din Timișoara.

Momentul sponsorului:

Timisoara Brands Tour este un eveniment organizat de PRbeta cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara.
Branduri participante: Timișoreana, Cramele Recaș, Arsenal Park, RCM Universitatea de Vest Timișoara, ACS Poli Timișoara.
Parteneri de mobilitate: Peugeot România.
Parteneri: PRbeta, Aventuria, Asociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană, Porsche Timișoara, Amvest, Restaurant Belvedere.
Parteneri media: 24-FUN, Tion.
Timișoara Brands Tour este o franciză a Cluj Brands Tour, un concept marca TVdece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)