Apartamentul 11

M-a bătut Ăl de Sus să locuiesc la apartamentul cu numărul 11 al unui bloc oarecare. Nu aș fi crezut vreodată că are prea mare importanță numărul apartamentului în care locuiești, dar se pare că are, cel puțin de când cu interfoanele.

Aparent e o lege nescrisă a celor care vin cu pliante, broșuri și monitoare oficiale care spune că mai întâi trebuie să sune la apartamentul cu Nr. 1. Iar dacă nu le răspunde nimeni, să continue nu cu Nr. 2, cum ar dicta logica, ci cu 11. Habar n-am de ce, probabil e mai simplu să apeși de două ori pe 1 decât să faci efortul să-ți muți degetul.

Astfel că mă trezesc săptămânal cu țârâit în interfon de la te miri ce trimis al hypermaketului pe teren, cum că are pliante de pus. Și nu-i de deranj, cât de dilema cu care vine țârâitul. Să-i deschid, să nu-i deschid? Dacă-i hoțo-violator? Dacă-i criminal în serie? Dacă, mai rău, e te miri ce martor al vreunui personaj religios de nișă și vrea să ni-l arate și nouă? Nu, n-aș putea suporta o asemenea povară.

Dar dacă e un amărât, ca noi toți, care nu-și ia leafa dacă nu scapă de pliante? Nu aș putea trăi cu conștiința încărcată de drama unui om care n-are ce pune pe masă. Și uite așa mă zbat preț de secunde întregi cu degetul tremurând pe butonul de Acces. Și de cele mai multe ori îi deschid bietului om, dar nu înainte de a mă asigura că am ușa bine închisă și bâta de baseball prin preajmă, că poate totuși nu-i om cinstit. Un fel de Fuck you neighbours, așa vă trebuie dacă m-ați făcut portarul vostru.

Și atunci, nu pot să nu mă întreb: care mai e utilitatea interfonului? Refuză cineva oamenii cu pliante, acești potențiali rău-făcători?

11 thoughts on “Apartamentul 11

 1. Când stăteam la părinţi, stăteam la apartamentul 10 şi păţeam la fel. Tind să cred că pentru că nu exista un apartament 11, împărţitorii de spam formau 1, vedeau că nu se formează şi mai puneau un zero.

 2. Si noi tot la 11 stam di avem aceiasi problema :)).
  Dar eu ii rog frumos pe toti care suna sa resune la presedinte ca el vrea sa decida cine intra si cine nu in scara.

 3. Eu am noroc ca unde stau nimeni nu poate intra si implicit iesi daca nu are cartela. Asadar, nu prea avem pliante jos in scara, iar posta este lasata sa intre doar cand este administratorul blocului sa-i deschida, adica pana la pranz. 🙂

 4. La fel ca Alina, si eu locuiesc tot la apartamentul 1, pe un bulevard populat. De la pliante, inspatalori, dezinsectie… you name it… toti suna la mine. Ultima data s-a intamplat la 6:50 dimineata 😐

 5. Eu le spun galeș : ”Sunați, vă rog, la numărul …”. Nu de alta, dar mă deranjează zilnic vecinii ăia și mă simt datoare să le-o întorc cumva.

 6. Eu statea la apartamentul 5, care 5 e fix in mijlocul ciferolr pe interfon… Si nu, cand cineva suna la interfon nu raspund. Si da, am zis ca nu deschid la domnii cu pliantele, pentru ca nu sunt portar.

 7. Sa stii ca nu este nicio regula, eu stau la apartamentul 9…si ma sacaie si pe mine….cred ca incearca la diferite apartamente pana raspunde cineva, nu cred ca apasa direct pe o anumita cifra :))

 8. Cred ca pana la urma suna si ei la apartamentul la care li s-a deschid data trecuta. Daca li se deschide de cateva ori, le intra in reflex.
  Eu, de exemplu, deschid la tipul cu Kaufland, ca ii stiu deja vocea. Si pentru ca in studentie am impartit si eu pliante intr-o vacanta si stiu ce naspa e.

  Adi nu e asa intelegator, asa ca nu mai suna oamenii la noi asa des in ultima vreme :D.

  ps. noi stam la ap. 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)