Post Decembrist

Articol apărut şi în 24 FUN Timişoara şi Arad.

Dragii mei, pregătiți-vă!

Pregătiți-vă, căci cum se face ziua întâi a lunii a douăsprezecea, va începe marea schismă. Scindarea între cei care respectă Ziua Națională și cei care se vor lamenta că avem o țară de toată jena. Cei care vor lăcrima în timpul paradei și cei care se vor gândi câți bani au fost cheltuiți cu ea. Cei care își vor pune steagul la geam și cei care își vor face cereri pentru viză. Lupta se va da între tricolori și noncolori. Câștigă cine rămâne cu inima plină și demnitatea neatinsă.

Taberele se vor regrupa ulterior în funcție de sentimentele vizavi de Crăciun. Apărătorii sărbătorii Moșului au început deja listele de cadouri și s-au oprit măcar o dată la standurile frumos colorate din supermarket, în vreme ce descendenții lui Grinch invocă problema consumerismului de fiecare dată când văd câte un glob strălucind pe un raft în depărtare. Meciul între alb-roșii și mereu-gri se va juca până în ziua de 24 a lunii decembrie, când vor ceda cu toții și se vor îndrepta obosiți spre case: unii de la atâtea cumpărături, iar alții de la atâta încrâncenare. Câștigători vor fi aceia care vor adormi în Noaptea Ajunului cu zâmbetul pe buze, indiferent de motiv.

Și când vor fi crezut că s-au liniștit apele, se apropie fatidica zi de 31, când taberele se vor regrupa din nou după vorbă, după port, și se vor bate în Revelioane. Deviza Cea mai importantă zi din an se va opune sloganului Doar o altă zi din an, război concretizat în excursii scumpe, pe de-o parte, și seri petrecute în sufragerii, pe de altă parte. Câștigători sunt cei care au învățat ceva din anul ce s-a scurs.

Decembrie fericit!

One thought on “Post Decembrist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)