Cine are buba mai mare?

Nu știu prin ce fel de anturaje ați umblat voi când erați mici, dar în cercurile mele de cunoștințe era o adevărată competiție pentru titlul de cel mai suferind om din grup. Să vă explic.

De fiecare dată când aveai vreo suferință fizică, cum nu exista Like și Share, ieșeai ca săracu’ în cartier și povesteai camarazilor de joacă: „Băi, să vedeți ce-am pățit, mi-am julit genunchiul.” Drept răspuns, în locul unei compasiuni tovărășești, primeai peste față valuri de orgolii dezlănțuite:

– Pff, păi ce, asta-i julitură? Să mă fi văzut pe mine anul trecut. Doi centimetri aveam gaură în genunchi!
– Ce vorbești mă, eu când aveam cinci ani mi-am zdrobit rotula așa de tare că nici acum nu mi-am revenit.

Și uite așa, nicicum nu o puteai scoate la capăt: dacă te-a ținut varicela la pat cinci zile, sigur se găsea cineva să-ți spună că ar trebui să fii recunoscător, că el a fost chiar și internat vreo două săptămâni. Dacă ai avut febră 40, el a avut 41 cu 5 și halucinații, deci te plângeai degeaba.

Indiferent cu ce problemă de confruntai, nu aveai nici o șansă să fii compătimit, pentru că era imposibil să fi cunoscut suferința adevărată. Și să fi văzut ce bucurie pe ăla care își inventa cel mai greu de doborât diagnostic!

Bine că nu rula House pe atunci, că s-ar fi bătut toți pe Lupus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)