Lumină Lină

Lumină Lină nu este doar numele spectacolului pus în scenă de Grigore Leșe și Victor Rebengiuc, ci este chiar ceea ce simți în timpul acestuia. Nu sunt o străină nici a teatrului, nici a muzicii, dar trăirile pe care le-am avut atunci, cu ochii și urechile către acești doi mari artiști au fost unice și irepetabile.

Niciodată nu mi s-a mai părut o scenă la fel de plină, deși pe ea erau doar două scaune și două microfoane. Dar vocea gravă a lui Victor Rebengiuc umplea sala și o domina, iar când acesta se oprea din recitat, Grigore Leșe o făcea să tremure, așa cum bine spune Andrei aici, cu cântecele sale.

Lumină Lină este un spectacol declanșator de sinestezii. Timp de o oră și un pic, cât a durat spectacolul, mi-a mirosit a acasă, a copilărie și a tristețe, mi s-a zbârlit pielea a dor de ducă și mi-a sunat în urechi un cântec de toamnă ploioasă. Nu exagerez deloc când spun că la sfârșitul spectacolului eram răvășită și transfigurată, cu ochii în lacrimi și cu toți nervii excitați la maxim fără să pot spune, concret, de ce.

Ceea ce fac Grigore Leșe și Victor Rebengiuc acolo, pe scenă, trece de carne și de simțuri. Versurile acelea când șoptite, când strigate, când cântate străpung senzorialul și îți răscolesc sufletul, temerile și amintirile, lăsându-le apoi să plutească la suprafață și spectatorul privind uimit la ele.

Lumină Lină e un spectacol sensibil pentru oameni asemenea. Nu îl ratați, de aveți ocazia. O să scoată la vedere o parte a voastră pe care nu o știați, sau de care uitaserăți de prea multă vreme.

Organizatori: Casa de Cultura Oradea, cu sprijinul Primariei Municipiului Oradea.
Sponsori: Ciuc, Golden Brau, Siemens, Vandana, Farmacia 3, Organique, Total Clean, Proges, Graf.
Parteneri: Digi 24, Zile si Nopti, Magic FM, Crisana, Jurnal Bihorean, Bihari Naplo, Bihor Online, Erdely Online, Living In, Impero, Zelist Monitor, Window Pub, Dreamstudio, Utopium, The 4thFloor, Standout.
Mașina oficială: Mercedes prin ATP Exodus

2 thoughts on “Lumină Lină

  1. Este placut sa vad o asociere reusita a doua cuvinte ce practic nu se pupa asa cum s-ar zice, oricum chiar daca nu voi lua parte la eveniment(sunt din alt oras si nu imi permit), pe mine tot ma incanta postul tau, motiv pentru care iti multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)