Mi-ar trebui un jurnal

Simt nevoia să îmi fac un jurnal. Din ăla din hârtie, cu coperți colorate, mâzgălit cu un stilou cu penița subțire și închis cu un lacăt. Mi-e dor de sentimentul ăla de siguranță împletit cu o dulce vinovăție, pe care îl trăiești în momentul în care învârți de cheiță în lacăt și bagi jurnalul sub pernă sau îl dosești în sertarul cu creme.

Până și blogul ăsta mă obligă la un soi de fățărnicie social acceptată, pe care, cel puțin zilele astea, nu mi-o permit. Sau mă rog, de care nu mă simt în stare. Nu am energia și starea necesare ca să fiu simpatică. Vreau să fiu măcar jumate de zi depresivă, fără să știe nimeni. Să pot să scriu un text de om trist pe care să-l știu doar eu și care să nu incite oamenii la un joc stupid la care câștigă ăla care intuiește primul de ce sunt supărată.

Mi-e dor să fiu aia ciudată și introvertită, care are libertatea de a pica în depresii degeaba și din senin, fără să dea socoteală nimănui, pentru că și le scuipă pe toate în câteva foi de caiet și apoi zâmbește eliberată. Și nimeni nu va bănui nimic.

Și nu, un text scris din tastatură și setat ca privat nu are același efect terapeutic ca unul scris apăsat și cu furie, din litere de cerneală, aproape scrijelite în celuloză. Și niciodată două click-uri pe backspace nu vor egala intensitatea unor tăieturi repetate aplicate cu regret ori rușine peste un cuvânt precoce, ieșit la lumină înainte ca gândul din urmă, ăla bun, să apuce să îl cenzureze.

Acum înțelegeți de ce zic că îmi trebuie un jurnal? 🙂

7 thoughts on “Mi-ar trebui un jurnal

  1. Si eu am inceput de la a scrie multe pe blog, dar jurnal n-am avut niciodata rabdare sa-mi fac asa ca voi continua sa le impui capul prietenelor mele cand is depresiva. 😀

  2. Poti sa iti faci un blog digital care sa nu fie deloc public, eventual postezi totul in draft si cand patesti ceva:)) publish all:).

    Referitor la un jurnal ce-i facut din hartie, eu as fi preferat ceva ce are coperti din piele, ma gandesc ca nu e ieftin dar mi se pare mai mult decat super!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)