Cercuri, bucle și spirale

Ne învârtim în cercuri. Cercuri largi, cercuri strâmte, cu margini groase, cu margini elastice, opace sau atât de transparente încât uneori avem impresia că le putem depăși și ajungem să dăm cu capul de ele ca proștii, amețiți de atâta învârteală.

Mergem tot timpul în bucle, atingând perodic aceleași puncte cheie, chiar dacă nu sunt chiar la fel cum le-am lăsat ultima oară. Șerpuim printre oameni, de frică să nu ne lovim prea tare de vreunul din ei și facem ce facem și tot ei ne ies în cale. Pășim în opturi ca bețivii și nu reușim să ajungem odată undeva unde să putem sta locului, oriunde ar fi asta.

Iar mai apoi, din atâtea cercuri și opturi, construim spirale și labirinturi concentrice și, cu capul greu și adrenalina-n corp, ne păcălim că mergem înainte. Și-n loc să recunoaștem măcar în al doișpelea ceas că autostrada noastră e un carusel, dăm vina pe deja-vu și alte aberații mistice.

Însă partea bună atunci când rătăcești pe aceleași linii curbe e că primești mereu o a doua șansă. Să ierți, să uiți, să zâmbești mai mult sau poate mai puțin, pe scurt, să fii mai bun decât ai fost ultima dată când ai trecut pe acolo.

One thought on “Cercuri, bucle și spirale

  1. Frumos spus, vad ca ai scris articolul la categoria Povesti desi astea sunt Realitati.

    ” Iar mai apoi, din atâtea cercuri și opturi, construim spirale și labirinturi concentrice și, cu capul greu și adrenalina-n corp, ne păcălim că mergem înainte. Și-n loc să recunoaștem măcar în al doișpelea ceas că autostrada noastră e un carusel, dăm vina pe deja-vu și alte aberații mistice. ”

    Avem nevoie de putina ambitie si determinare, unii isi doresc sa-si depaseasca conditia, altii isi doresc putin mai mult.
    Drumul nu e intotdeauna drept si nu intotdeauna drumul cel mai scurt e cel mai bun, asa ca putin labirint nu strica.

    Ca sa iesim din “cercul” nostru nu trebuie decat sa pasim usor si sa nu privim inapoi cu regret. Succesul e al celor curajosi care stiu ce-si doresc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)