E bună și suferința la ceva

Articol apărut şi în 24 FUN Timişoara şi Arad.

Uneori mi-e dor de perioada în care nu mi-era bine în amor. Puteam scrie necontenit despre lacrimi, suspine şi iubiri neîmpărtăşite, fără să o dau deloc în dulcele stil manelistic. Şi oamenii rezonau cu suferinţele mele, ba chiar apreciau şi liricul ofurilor aşternute pe hârtii mai mult sau mai puţin virtuale.

De fericire şi dragoste împărtăşită însă, e mai greu să scrii. În primul rând, nimeni nu vrea să citească despre cei mai norocoşi. Apoi, să scrii despre cât îţi e de bine e ca şi cum te-ai plimba c-o shaorma cu de toate în mână în faţa unuia care n-a văzut mâncare de trei zile. Nu se cade, cum ar spune bunica mea.

Iar dacă totuşi îndrăzneşti şi te apuci să alcătuieşti o descriere a poveştii de dragoste pe care o trăieşti, cel mai probabil o să fii acuzat că eşti cheesy. Şi mai apoi o să se trezească cel puţin o persoană care să spună că „e prea bine să fie adevărat” şi sigur „te înşală, iar dacă nu a făcut-o până acum, asta te aşteaptă”.

Nu, e clar, norocul în dragoste nu-i subiect de articole ori povestioare. E binevenit doar atunci când e al unor personaje fictive, interpretate de actori frumoşi. Cu Brad Pitt se poate identifica tot omul şi toţi pot visa să trăiască o idilă ca cea din Insert comedie romantică here. Dar, cu părere de rău, cu tine şi cu Gicu’ al tău nu o să se identifice nimeni. În fericirea ta nu o să creadă nici un cititor. Dacă ai chef de scris despre amor, aşteaptă până la următoarea ceartă. Atunci să vezi succese literare! 🙂

4 thoughts on “E bună și suferința la ceva

  1. Paul Bowles, unul din autorii mei preferati zicea undeva: omul cata vreme isi traieste viata nu poate sa si scrie despre ea. Una incepe acolo unde se termina cealalta.
    Asa ca.. traieste.

  2. Tare frumos spus şi trist totodată, dacă te gândeşti că atâtea scrieri înseamnă tot atâtea morţi ale unor părţi din viaţă. 🙂

  3. Stii eu ma gandesc mereu, orice ar fi mereu trebuie sa fim realisti si sa traim doar in realitate, ceea ce ma fac sa visez cat mai putin, si voi ganditi la fel|?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)