Două cu sinucideri

Două cărţi, adică, ambele din colecţia Strada Ficţiunii, care se învârt în jurul acestui subiect.

Prima dintre ele, Magazinul de sinucideri, plasează acţiunea într-un spaţiu apocaliptic, dominat de poluare, stări depresive şi neajunsuri, motiv pentru care sinuciderea este o practică foarte comună şi perfect acceptată de societate. Cartea prezintă povestea unei familii care şi-a construit o afacere pornind de la această premisă, un magazin care pune la dispoziţia doritorilor variante dintre cele mai diverse de a îţi pune capăt zilelor, în funcţie de personalitate şi preferinţe.

Povestea este una frumoasă, înduioşătoare şi pe ici-colo chiar amuzantă, dincolo de peisajul şi detaliile sumbre. Este, în final, o carte despre speranţă, dar asta nu se observă decât când veţi fi terminat de citit ultimul rând. O recomand cu drag.

Cea de-a doua carte, Mă sinucid altă dată, face parte dintr-un registru total diferit, fiind mult mai adânc înfiptă în zilele noastre şi, cu permisiunea voastră, mult mai uşoară în ce priveşte subiectele abordate, semănând în unele momente foarte mult cu un soap-opera.

Cartea prezintă povestea unei femei de 30 de ani, Gerri, autoare de romane de mâna a doua, care se simte respinsă de membrii familiei, mereu dezamăgiţi de ea, ghinionistă în dragoste şi cu un talent prea puţin apreciat. Aşa că hotărăşte că o viaţă atât de tristă nu merită trăită şi gândeşte un plan minuţios pentru a îşi pune capăt zilelor. Numai că, printr-o întorsătură de situaţii, planul ei nu poate fi respectat întocmai şi… nu spun mai multe, că partea aia din carte e cea mai faină.

Mă sinucid altă dată este o lectură uşoară, dar plăcută, de vacanţă, cu replici amuzante şi situaţii previzibile.

3 thoughts on “Două cu sinucideri

  1. A fost și amuzantă, dar eu am și plâns la final. :))
    Dar ce mă bucur că se face ecranizarea. De-abia o aștept! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)