Sziget. Marea revedere

Inainte de orice, scuzati lipsa diacriticelor, dar ma chinui sa scriu de pe o tastatura ungureasca si nu e tocmai Romanianfriendly, hehe.

Bun, acum sa trecem la lucruri serioase. Am ajuns in Budapesta vineri, pe la 16, ora lor, numai bine pentru concertul The Vaccines. Au cantat fain dar, nu stiu daca din vina lor sau a oboselii noastre, atmosfera nu a fost grozava. Lume multa, foarte multa chiar pentru un concert in mijlocul zilei, dar parca spectacolul a fost fara sare si piper.

Am plecat asadar din fata scenei inainte de incheierea concertului si ne-am indreptat catre zona de campare, sa ne instalam cortul. Bucurosi ca am reusit sa ne cazam in aceeasi zona ca in anii trecuti, am plecat intr-o plimbare de-a lungul insulei, cu ochii mari la niste constructii de lemn impresionante si la permutarile care s-au facut la nivel de scene.

Dupa multi pasi batuti pe aleile prafuite, am poposit la World Music Stage, unde cantau Shantel care, spre deosebire de hipsterii vaccinati (care ne plac, de altfel), au creat o atmosfera incendiara.

Seara de vineri am incheiat-o in cel mai frumos mod posibil, intr-o constructie imensa din material gonfalbil, extracolorata si superb luminata, numita Luminarium. E practic un labirint pe care il strabati in vreo 20 de minute, cu o arhitectura incredibila, care pune in valoare fiecare nuanta si fiecare colt luminat. Frumos, tare frumos!

Se pare ca de la an la an dobandim un soi de imunitate anti-zgomot, avand in vedere faptul ca am dormit ca pruncii mai bine de 8 ore in vreme ce in jurul nostru se dezlantuia iadul. Sau raiul, pentru unii.

Odihniti fiind, am luat din nou insula la pas cu o mica pauza de jucat table, ca bosorogii si apoi dusi am fost catre scene. Din line-up-ul de ieri, mi-au placut moderat Noah and The Whale, foarte mult Two Door Cinema Club si am fost profund dezamagita de The Pogues, care au aparut in fata publicului cu un solist atat de beat ca nu mai putea canta. Norocul nostru cu Snoop Dogg, care a salvat situatia. Si nu, nu sunt deloc ironica. Probabil cel mai controversat si luat peste picior nume din festival, rapperul american a facut un spectacol cu mult peste asteptari, cu un playlist best of, lumini si un final exploziv, in fata a probabil vreo 80 000 de oameni.

Si de-abia azi e ziua cea mare, cand o sa ne delectam cu The Subways, Paolo Nutini, Mando Diao si The Killers.

3 thoughts on “Sziget. Marea revedere

  1. Unul dintre festivalurile la care imi pare rau ca nu am ajuns pana in ziua de azi…Intentionez la anul, am o lista destul de mare de locuri de ajuns si bifez cum si cand pot cate unul…Sunt sigura ca a fost mirific!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)