Despre vacanţele de weekend

Articol apărut şi în 24 FUN Timişoara şi Arad.

La început de primăvară, când picau primele raze pe braţele-mi aproape dezgolite, gândurile mele deja creionau un plan pentru o vară perfectă, în care musai vedeam marea, în ceea ce urma să fie o vacanţă lungă şi odihnită.

N-a fost să fie. Marile speranţe s-au transformat în unele mai mici şi mai mărunte, concediul n-a mai fost concediu, ci o adunătură de weekenduri plimbate pe te miri unde. Dar bucuria finală a fost, până la urmă, mai mare, o sumă rotunjoară de multe bucurii mai mici.

Vacanţele de weekend sunt, într-adevăr, o soluţie perfectă pentru un concediu ratat, atunci când timpul şi finanţele nu sunt de partea ta. Da, ştiu, sunt scurte, dar tot răul spre bine, pentru că atunci când ştii că ai doar trei zile la dispoziţie, te bucuri de ele cu o mult mai mare intensitate, căci ştii prea bine că altă ocazie nu mai ai să vezi parcul cutare sau să stai în tihnă la cafeneaua cutare.

În evadările de weekend, totul se face acum şi se trăieşte acum, căci dacă nu, ai pierdut trenul. Există un soi de adrenalină şi entuziasm pe care concediile clasice nu ţi le oferă. Atunci laşi totul pe a doua zi. Ţin minte că de fiecare dată când eram la mare, în plimbările mele pe faleză, ocheam câte un loc în care vroiam să merg. Şi mereu amânam pentru ziua următoare şi le scăpam de fiecare dată printre degete.

Nu şi de data asta. Vara asta m-am bucurat de fiecare loc văzut, de fiecare oraş nou cucerit, pentru că am ştiut că e singura mea şansă. Cel puţin, până vara viitoare. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)