Prin Sibiul Meu Baroc

Dacă ar fi să mă mut din Timişoara altundeva decât acasă, aş alege Sibiul fără să stau pe gânduri. Şi asta deşi nu-i cunosc toate profunzimile, deşi nu mă leagă nimic concret de acest oraş. Totuşi, ceva, nu ştiu ce, mă face să mă simt confortabil atunci când păşesc pe dalele de piatră de pe străduţele sale cochete.

Sibiul e un oraş care emană cultură prin toţi porii. E un oraş al atâtor premiere, după cum ghidul nostru – Răzvan Pop – a subliniat în repetate rânduri, încât a ajuns subiect de glume şi ironii. E un oraş care le are pe toate: istorie, artă, cultură, spaţii verzi şi oameni civilizaţi.

M-am bucurat să văd străzile cocoşate de turişti. Nemţi, englezi, asiatici, toţi mişunau în centrul oraşului cu aparatele foto la gât şi rucsacii în spate. M-am bucurat să văd că pentru Sibiu, anul 2007 a fost doar începutul, iar aerul de Capitală Culturală Europeană nu a dispărut odată cu titulatura.

Am rămas surprinsă de lungimea pistelor de biciclete care împânzesc oraşul. Eu, care nu merg cu bicicleta prin trafic deloc, am circulat aproape liniştită, căci m-am simţit în siguranţă. Iar Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA este printre cele mai frumoase locuri amenajate în aer liber pe care eu le-am văzut. Morile de vânt, lacul, aerul de han de la Cârciuma din Bătrâni m-au cucerit iremediabil.

Dacă nu aţi văzut Sibiul, nu aveţi voie să îl rataţi în primul weekend liber pe care îl aveţi la dispoziţie. Credeţi-mă pe cuvânt, nu o să vă pară rău, oricât de pretenţioşi aţi fi.

Ca să vă convingeţi, mai jos câteva poze furate de la Dragoş Asaftei, care e un superfotograf. 🙂 Mai multe puteţi vedea aici, aici şi aici.

Iar dacă v-a cucerit deja, puteţi să vă declaraţi sentimentele printr-un like la această pagină.

Pentru un weekend deosebit, mulţumirile merg către Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu împreună cu Primăria şi Casa de Cultură a Sibiului, alături CNM Astra, Muzeul Brukenthal, Ivelo Sibiu, Image Art, Weinkeller, Pardon Cafe şi Atrium Classic Cafe

4 thoughts on “Prin Sibiul Meu Baroc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)