Crud-uscat

Că tot a trecut o vreme de când nu mi-am mai pus întrebări tâmpite, cred că o să pice bine asta de azi. Pe modelul: Am în portofelul meu, o poză cu chipul tău, eu am în frigiderul meu un salam care este descris ca fiind crud-uscat.

Cum vine aia, crud-uscat? Păi e ori una, ori alta? Că mie intuiţia îmi şopteşte că cele două sunt antonime. E ca şi cum o bluză ar fi albă-neagră. Sau o bere caldă-rece. Sau o femeie slabă-grasă.

Cum rămâne, aşadar, cu mezelul cu pricina? Că la cum văd eu lucrurile, numai salamul cu care îşi hrănea Schrodinger pisica ar putea să fie şi crud şi uscat în acelaşi timp. 🙂

9 thoughts on “Crud-uscat

  1. Crud că nu-i fiert sau prăjit și uscat că-i lăsat să se usuce natural. Așa ne-a zis nouă o tanti de la fabrica de salm de la Sibiu, când o colegă de clasă a întrebat același lucru 🙂

  2. Clasificarea preparatelor din carne se face dupa mai multe criterii:
    -dupa procesul tehnologic de prelucrare pot fii produse: sarate,afumate,preparate fierte si afumate,crude si afumate si preparate uscate. Dupa tratamentul termic aplicat preparatele din carne se pot clasifica in mai multe categorii dintre care si produse din carne crude uscate, ca de exemplu: salamuri crude uscate cu sau fara mucegaiuri, carnati cruzi uscati sau specialitati.
    Material luat din cartea de “Controlul si expertiza alimentelor de origine animala”

  3. Pfoai, ce oameni specializaţi aici! Nu mă aşteptam.
    @richie :)))) comentariul tău e aşa fain că wp l-a băgat direct în spam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)