Farduri şi răsfăţ

Aşa cum vă povesteam, duminică a fost zi de petrecut între fete şi printre cosmetice organice. Din păcate, eu nu am fost în cea mai bună formă, că sâmbătă mi s-a însurat al meu frate minunat cu a mea tourmalină minunată, aşa că eram cam nedormită. Dar întâlnirea a fost de-a dreptul revigorantă!

Pentru început, Raluca, zâna bună din spatele Organique, ne-a povestit câte ceve despre specificul produselor cosmetice organice: nu sunt testate pe animale, nu conţin aditivi, coloranţi artificiali ori alte urme de chimicale şi sunt mult mai delicate cu pielea sensibilă decât alte produse, lucru pe care îl pot confirma, că eu am nişte ochi extrem de mofturoşi, care lăcrimează de la mai toate demachiantele şi mascara, mai puţin de la cele organice.

Ce am aflat şi nu ştiam e că nuanţa de roşu carmin din oje şi alte produse neorganice (chiar şi iaurturi!), cunoscută şi ca E120, e obţinută din sânge de păduche! Mi s-a zbârlit puţin pielea gândindu-mă la asta, dar m-am liniştit când am aflat că produsele Organique iau această culoare din sfecla roşie. 🙂

După toate poveştile astea interesante, a început dezmăţul. Fetele au trecut rând pe rând prin mâna lui Oti, un make-up artist profesionist, iar doritoarele au beneficiat şi de manichiură, ba chiar şi de coafuri, că aşa-i când sunt multe fete la un loc, descoperi că fiecare ştie să facă câte ceva.

Ca opinie personală, dintre cosmeticele Organique, eu sunt fac declarat al pudrelor minerale şi al rimelului. Vă explic acum şi de ce. Pudrele minerale sunt perfecte pentru un om practic şi comod, aşa, ca mine, deoarece sunt foarte versatile. Se pot folosi ca fard de pleoape, ca bază pentru tuş de ohi (prin amestec cu un gel de ochi incolor sau chiar picături Visine), pentru luciu de buze (prin amestec cu un luciu incolor) şi chiar şi ca bază pentru ojă (prin amestec cu un lac incolor). Ce poţi să îţi doreşti mai mult?

Cât despre mascara, este incredibil de sensibil cu ochii mei atât de pretenţioşi, care nu tolerau nici un alt rimel până acum, deoarece ba mă usturau, ba mă mâncau. Dar rimelul ăsta e perfect: puţin uleios, extrem de moale, se demachiază uşor şi nu încarcă genele.

Mai multe poze de la eveniment găsiţi pe Facebook, iar alte impresii puteţi citi şi la Andreea .

2 thoughts on “Farduri şi răsfăţ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)