Concertul Pink Martini, de trecut pe Bucket List

Luni seara am fost la concertul Pink Martini din Timişoara. Am tot întârziat cu scrierea acestui articol pentru că m-am întors acasă copleşită. Mi-e încă greu să surprind în cuvinte acea oră jumătate în care nici nu am respirat. Dar voi încerca, pentru că a fost o experienţă care merită împărtăşită.

Voi începe cu solista. Storm Large este, într-adevăr, o furtună. Frumoasă, plină de energie, senzuală dar nicidecum vulgară, cu o voce fenomenală şi o atitudine de artistă adevărată. Dansează, zâmbeşte şi umple cu viaţă versurile şi notele muzicale acolo, sub ochii tăi.

Instrumentiştii sunt pestriţi şi geniali. Există un negru, o tipă asiatică, un latin, un american pur, a la Bill Clinton. Toate culturile sunt reprezentate şi nu numai prin rasă, ci şi prin muzica pe care o cântă, prin stilurile abordate şi influenţele evidente din melodiile lor. Au cântat exemplar în franceză, italiană, spaniolă, rusă, engleză şi da, în română. Mai mult decât atât, au comunicat cu publicul doar în română. Mi se pare un gest de respect extraordinar pentru spectatori. Iar să auzi o melodie a Mariei Tănase din gura şi instrumentele unor artişti veniţi de peste ocean este cutremurător în cel mai plăcut mod cu putinţă.

A fost cea mai scurtă oră şi jumătate din viaţa mea. Ştiu că m-am aşezat pe scaun, au început să cânte şi apoi m-am ridicat şi am plecat. Ce s-a întâmplat între cele două momente s-a diluat în emoţii, zâmbete şi amintiri răzleţe. A fost magic, fără doar şi poate. De asta spun că să mergi la un concert Pink Martini trebuie să fie un obiectiv de trecut pe Bucket List. Musai.

2 thoughts on “Concertul Pink Martini, de trecut pe Bucket List

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)