Numere ascunse

Mai ţineţi minte perioada în care adolescenţii la pubertate au dat de primele minute gratuite sau la ofertă, alea cu un cent după nu ştiu ce oră şi au început moda sunatului cu numere ascunse?

Cum se lăsa seara sau începea weekendul, se dezlănţuia nebunia. Unii erau îndrăzneţi şi încercau să te farmece prin talentul lor retoric. Un fel de versiune orală şi stilată a asl pls-ului de pe mIRC. Alţii îţi puneau muzică, ca nişte dj. în devenire ce se simţeau. Cei mai timizi dintre ei nu ziceau nimic. Doar respiraţia lor gâtuită de emoţii străbătea calea lungă a undelor până în urechile tale. În timp, au devenit experţi. Ţin minte că era un cod de vreo 3 cifre şi un diez care, pus înaintea numărului pe care vroiai să îl apelezi, îţi ascundea automat identitatea, fără să mai fie nevoie să umbli în setările telefonului.

Şi te enervau, dar parcă nu ai fi vrut să se oprească. Pentru că şi ăsta, ca orice trend, naşte competiţii, statuturi şi clasamente. Iar între fetele de liceu era o bătălie deschisă pentru titlul de Adolescenta cea mai sunată de perverşi. Dacă te sunau de 3 ori pe zi, stăteai bine. Dacă strecurau câte o înjurătura, erai descalificată fără drept de apel. Iar dacă aveai noroc de o mână largă care să te apeleze în afara perioadelor cu minute gratuite, treceai direct pe primul loc.

Oh, ce vremuri! Oare acum, cu atâtea minute, oferte şi reţele de socializare, mai există vreun nostalgic misterios care să sune cu număr ascuns?

3 thoughts on “Numere ascunse

  1. Există, și nu i-aș numi nostalgici misterioși… o fi ceva în neregulă cu numărul meu, dar primesc destul de des apeluri necunoscute… am învățat să nu mai răspund… penibil, deranjant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)