Pregătiţi de TESZT?

Nu, nu am scris greşit cuvântul test. TESZT este Festivalul Euroregional de Teatru Timişoara, adică unul dintre cele mai complexe astfel de evenimente, cu spectacole de la toate cele 3 teatre timisorene: Teatrul Maghiar, Teatrul German şi Teatrul National Timisoara. Asta pe lângă mulţi invitaţi speciali din Novi Sad, Subotica sau Budabesta.

Evenimentele de genul acesta îmi aduc aminte de ce am venit în Timişoara. Bineînţeles în afara motivelor ce ţin de mediul universitar. Pentru lucruri ca acesta. Pentru faptul că ai ocazia să stai nas în nas cu 3 culturi diferite de a ta într-o singură săptămână. Să asculţi alte limbi, alte accente şi să te bucuri că, până la urmă, toţi simţim la fel.

Festivalul începe pe 19 mai şi vreme de o săptămână şi-un pic (până pe 27), veţi avea ocazia să participaţi nu numai la piese de teatru, ci şi la spectacole de teatru-dans sau concerte. Programul este cel de mai jos.

După cum vedeţi, în fiecare zi va fi minim un spectacol, după ora 17, aşa că nu aveţi nici o scuză. În plus, mi-a şoptit o nebuloasă că există şi un program OFF festival, la fel de interesant ca cel afişat în program.

Biletele sunt mai ieftine decât o seară petrecută la suc, iar experienţa incomparabilă:
– 16, respectiv 8 lei pentru studenţi la spectacolele Teatrului Maghiar;
– 20, respectiv 10 lei pentru studenţi la spectacolele invitate;
– 20 de lei, tarif unic pentru concertul Boris Kovač.

De asemenea, există posibilitatea achiziţionării unor abonamente, fie generale (176 lei sau 88 de lei pentru studenţi), fie parţiale (4 spectacole la alegere + 1 oferit gratuit, la preţul de 80, respectiv 40 lei pentru studenţi) de la Casa de bilete de pe Str. Alba Iulia.

Pentru cei mai comozi dintre noi, biletele pot fi cumpărate şi online, de aici sau aici. Dacă aveţi nevoie de informaţii suplimentare sau vreţi să susţineţi şi să promovaţi festivalul, accesaţi cu încredere contul de Facebook, hastagul de pe Twitter şi canalul de Trilulilu.

Sper să ne întâlnim la spectacole. Dacă nu v-am convins din prima, să ştiţi că nu renunţ aşa uşor. O să tot scriu despre atmosfera de la festival în perioada următaore. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)