Fratele mai mare

Eram la final de clasa a şasea şi, probabil pe fondul unor puseuri adolescentine, insistam să îmi însoţesc fratele mai mare la discoteca din oraş. Părinţii îmi făceau jocul, pe fratele meu nu-l ţinea inima să mă refuze, aşa că hai la discotecă!

Mă machiam uşor, utilizam ceea ce consideram atunci a fi o minune a evoluţiei ştiinţifice – adică un sutien cu burete – şi, după toate aparenţele, mă încadram în tagma liceenilor.

Însă numai până la ora 12. Căci aproape fără excepţie, în miez de noapte, cu o precizie pe care şi Cenuşăreasa ar fi invidioasă, copilul de 12 ani ascuns în spatele comportamentului de adolescent ieşea la suprafaţă, îşi punea capul pe masa tronată de beri Haţegana şi făcea ce îi dicta organismul: dormea cu nesimţire.

Din când în când, când mă mai trezea câte un bas mai puternic, îmi căutam fratele cu privirea şi trăgeam de el până când săracul ceda şi mergeam acasă. Atunci nu mi se părea mare lucru dar acum, privind în urmă cu ochii unui om ceva mai matur, îmi dau seama ce noroc aveam eu cu el şi ce ghinion avea el cu mine. 🙂

Eu, un borac de 12 ani, gustam din experienţa discotecii când mai toţi colegii mei nici nu visau să ajungă într-una. Mereu am avut parte de o libertate mai mare din punctul ăsta de vedere, pentru că fratele meu garanta pentru siguranţa mea. Când toţi copiii se întorceau la 12 acasă, eu puteam sta până la 3, că doar “mă întorceam cu Cristi” care era, în ochii mei, mare şi fioros.

The story of my life! În clasa doua eu mergeam la banchetul lui de clasa a patra, la 16 ani mergeam la majorate şi chiar şi când am venit la facultate, aveam mentorul meu care să îmi explice cum e cu chefurile în cămin şi cu berea de la Roma.

Sunt buni fraţii mai mari la casa omului! 😀

8 thoughts on “Fratele mai mare

 1. Ce fain de voi ca diferenta a fost mica. Intre mine si frate-meu sunt aproape 4 ani, adica fix diferenta dintre liceu si generala, facultate si liceu, adolescent si copil, adult si copi. Abia acum am ajuns sa fim amandoi adulti. hihi 😀

 2. Corina, m-am emotionat 🙂 dar chiar dormeai pe masa 😀 Oricum, mi-a fost drag sa te iau cu mine, intotdeauna. Mai ales cand aveai 16 ani si erai domnisoara. Cum noi doi nu prea semanam, faceam ravagii cand ieseam impreuna 😛 Te pup!

 3. As fi vrut si eu un frate mai mare! 🙂
  Am avut o sora, insa, dar nu era la vremea aia suficient de in trend incat sa mearga ea la disco, asa ca ramaneam si eu cu “buza umflata”! Nici nu speram. 🙁

 4. Aveam un prieten care avea doua surori mai mici.Cand au crescut veneau cu petitori pana acasa, le lasau si plecau. Si dupaia se intalneau cu comitetul de primire unde ii bateam ca pe hotii de cai. A doua oara nu mai calcau pe acolo. Pana la 20 de ani fetele alea nu au avut prieteni mai mult de o saptamana netumefiati. Ce era interesant ca ele nu aflau de asta, aia fiind prea speriati sa le spuna ce se intamplase cu ei.
  La un moment dat venise vorba in alt cerc de prieteni de una dintre fete si intreba unul pe un altul de ea. La care ala raspunde: Prietene, eu zic sa te linistesti cu fata asta, are un frate mai mare si daca te apropii de ele mergi acasa cu capul sub brat. Si a procedat a ne istorisi cum a luat el bataie intr-o noapte de la niste necunoscuti dupa ce a dus-o pe cea mai mare acasa.
  Amuzant e ca mi-am adus aminte de incident, dar au fost asa de multi ca nu-i mai tineam minte pe toti, el nu m-a recunoscut ca era noapte si nici nu prea puteau ei sa se uite bine la noi cand isi ascundeau capul de pumni si obiecte contondente.
  Cand a plecat aia mai mare la facultate aveam spioni din oras de la noi care ne tineau in tema. S-au facut excursii si diciplinari si pe acolo. Pana la urma si-au gasit baieti seriosi, unul din ei a luat bataie de 2 ori si tot nu s-a lasat si chiar s-a casatorit cu ea si au ramas impreuna. Nu imi pare ca am facut un lucru rau, era spre binele lor, stiam foarte bine ce vor golanii de la ele, ca si noi faceam parte din aceeasi categorie. Putem zica ca s-a procedat la o selectie naturala.
  Si da, mergeau la discoteca cu el, si la 11-12 plecau acasa insotite.
  A fost frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)