Bătrâni şi fără minte

Îmi aduc aminte că eram prin clasa a cincea sau a şasea. O arătare deşirată, cu picioare subţiri, ochelari pe nas şi un început de piept. Era vară şi umblam îmbrăcată ca toţi copiii, în pantaloni scurţi şi un tricou.

Eram într-unul din parcurile din zona centrală din Târgu-Jiu, împreună cu câteva prietene din cartier, când ne-a oprit un nene, cum le spuneam noi atunci bărbaţilor în vârstă, şi a început să ne vorbească extrem de vulgar, detaliind ce ne-ar face şi unde. A fost prima experienţă de acest gen şi m-a speriat destul de tare la momentul respectiv.

Din păcate, nu era o excepţie. Am mai păţit o chestie similară câţiva ani mai târziu, într-o excursie la Herculane. Şi nu e vorba că aş fi fost eu ghinionistă. E plin astfel de bărbaţi trecuţi bine de primele două tinereţi care se simt cuceritori şi încep să fluiere pe stradă după domnişoare cărora le-ar putea fi lejer taţi sau chiar bunici. Greţoşi, libidinoşi şi înfiorători.

Ce o fi în mintea lor? Nu au oare copii acasă? Sau o nepoată, o vecină pe care să o iubească sau măcar să o respecte? Cât de bolnav şi degenerat să fii ca să vezi într-o fată ce are un sfert din vârsta ta altceva decât ceea ce este, adică un copil?

3 thoughts on “Bătrâni şi fără minte

  1. Eu eram in clasa a X-a cand am avut o experienta asemanatoare. Ma intorceam de la liceu meureu pe acelasi drum si era un nenea de 65-70 de ani care ma saluta mereu si imi punea intrebari scurte.
    Am crescut la tara (la sat cum zic banatenii) si lucrul asta era foarte normal acolo. Conversatiile incep foarte usor dupa ce saluti un om.
    In fine, all in all, cateva luni mai tarziu mi-am facut priten care locuia pe aceeasi strada cu nenea.
    Mi-a spus sa am grija cu el pentru ca domnul/ mosulicanu nu ma vedea ca pe o nepoata. Cah! Cam de atunci si mai atenta cand imi zambesc barbati de peste 60 de ani, oricat de paranoia ar parea…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)