Care e locul blogului tău?

Din toată relaţia mea cu blogul meu, cel mai mult îmi place că ne ştim fiecare locul. Că în ciuda unui periplu tumultos, cu momente de glorie şi altele de anonimat plăcut dureros, cu pauze şi frustrări, nu am permis acestei părţi a existenţei mele nici să-mi acapareze viaţa, nici să moară lent.

Îmi place că pot să-mi fur fără sentimente de vinovăţie un weekend întreg pe care să-l petrec pe te miri ce coclauri, fără să-mi pese de link-uri, comentarii şi clasamente, fără să vorbesc de online şi de campanii pentru că oricum, sunt prea puţini cei cărora le pasă de lucrurile astea.

Apreciez că pot păşi în orice moment în afara multiplelor circlejerk-uri în care mă scald zilnic cu sinceră plăcere şi să găsesc o lume la fel de frumoasă şi la fel de urâtă, cu hateri, cu stalkeri, cu analfabeţi şi #oamenifaini.

La unul dintre cursurile Şcolii de Blog, fiecare elev a trebuit să spună ce vrea să facă cu blogul lui. Majoritatea au făcut referire la diferite aspecte ale vieţii profesionale, cu trimitere la avantaje materiale. M-am bucurat să îi văd atât de determinaţi şi hotărâţi să muncească în direcţia asta, m-am bucurat că blogurile au început să fie de interes pentru tineri. Numai că uneori sunt luate mai în serios decât e cazul.

Este trecut de ora 21 şi e prima oară pe ziua de azi când am laptopul în faţă. Eu nu am murit, vouă nu v-a păsat. Ceea ce era şi firesc să se întâmple. Suntem absolut înlocuibili ca prezenţe online. Şi e bine să avem asta în vedere din când în când.

2 thoughts on “Care e locul blogului tău?

  1. Dai de banuit; ai viata si in offline ?

    Nu se poate asa ceva; toti stim ca viata nu este posibila daca nu stai toata ziua cu smartul in brate sa mai dai un click doua pe faci buci sau pe blogurile oamenilor (icon mare si zambaret).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)