Bună seara, copii!

Aveam nu mai mult de şase ani când ne înghesuiam în faţa unui radio vechi în fiecare zi, la ceas de seară. Eram eu, cu fratele meu şi una dintre verişoare. Parcă ne văd şi acum, întinşi pe covorul aspru din “camera din mijloc”, încercând să ne ciulim urechile într-atât încât să trecem de foşnăitul boxelor.

Orice chicoteală, orice urmă de conversaţie sau respiraţie mai zgomotoasă era ucisă fără milă la ora 20 fix, când începea “Bună seara, copii!” la Radio România Actualităţi. Nu ştiu dacă vouă vă trezeşte la fel de multe amintiri ca mie, dar este una dintre acele emisiuni care mi-au marcat copilăria.

Găsind acum câteva ediţii prin arhivele postului de radio, mi-am dat seama că am reţinut poveştile cu tot cu actori, intonaţie şi interpretare. Seară de seară, aceeaşi voce ne spunea bună seara şi aceeaşi voce, ceva mai târziu, ne alinta pleoapele îngreunate cu un noapte bună aproape părintesc.

Dacă v-am trezit nostalgii sau dacă v-am făcut măcar curioşi, luaţi şi ascultaţi.

Noapte bună, copii!

5 thoughts on “Bună seara, copii!

  1. Oh, da! În copilărie, când se stricase televizorul şi taică-meu ne ameninţase că nu-l va mai duce la reparat dacă ne vom mai certa pe telecomandă, am petrecut săptămâni bune ascultând poveştile de la RRA. Aveau un radio vechi, negru cu luminiţă verde care indica frecvenţa. Stăteam pe jos, îngrămădiţi unul în altul, şi ascultam curioşi.
    Şi după ce reparase tati televizorul ne strigam unul pe altul şi o goneam în bucătărie să auzim povestea de seară! :))

    Când au schimbat ai mei aparatul de radio cu un dublu casetofon şi au rămas doar pe frecvenţa postului local, ascultam poveştile spuse de o singură persoană, o doamnă cu o voce caldă.

    Duminica dimineaţa se mai dau poveşti, am ascultat acum vreun an “Hainele cele noi ale împăratului” la RRA.

  2. Eu am ascultat şi aseară, cuprinsă fiind de nostalgii. Mă bucur că încă mai există emisiuni de genul ăsta.

  3. Bună seara, copii nu îmi sună dar știu că ascultam Călătorie în lumea poveștilor la Radio Timișoara. Acum am rămas doar cu vinil-uri și internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)