Siemens, disjunctorul şi ingineria

Ştiu că nu s-ar zice, date fiind sensibilitatea şi gingăşia ce mă carcaterizează (hehe), dar eu am crescut într-o familie de ingineri. Părinţii mei au făcut TCM-ul la Braşov, iar fratele meu doar ce şi-a susţinut teza de doctorat pe probleme de inginerie medicală.

Vă daţi seama deci că de-a lungul timpului, discuţiile despre şuruburi, rezistenţa materialelor şi mecanica fină au fost mai numeroase decât cele despre comunicare şi blogging. Astfel că de fiecare dată când erau invocate astfel de subiecte, eram fie luată peste picior pentru ignoranţa mea, fie lăsată cu totul la o parte.

Însă după ziua de vineri, mă simt răzbunată. Primul lucru pe care l-am făcut după sesiune de muncă la Siemens a fost să-i sun pe ai mei şi să le spun: “Eu ştiu ce-i ăla un disjunctor. Na, voi ştiţi?” Bineînţeles că ştiau, deci victoria mea a fost numai pe jumătate dulce, dar tot e ceva. Pentru că vreme câteva ore când montam piesele pe panoul ăla electric, cu privirea în schiţa făcută de proiectant, mi s-a activat gena de pui de inginer şi m-am simţit cu o secundă mai deşteaptă.

Cred că am mai spus-o pe blogul ăsta, mi se pare fascinant să faci din nimic un ceva funcţional, care ajută cu ceva omenirea. Iar oamenii de la Siemens asta fac zi de zi. Iar când am văzut cu câtă grijă pentru cărţi şi cititori au recondiţionat sistemul de iluminat al Bibliotecii Central Universitare Lucian Blaga, mi-au câştigat respectul şi admiraţia pentru totdeauna.

Mi-a plăcut să fiu Blogger la Schimb. A fost o experienţă scurtă, dar extrem de intensă şi plină de informaţii noi. În plus, stând cu mâinile printre toate piesele alea mi-am dat seama că poate nu mi-ar fi fost chiar imposibil să fac Politehnica. Poate.

Bloggeri la Schimb este un eveniment Siemens susţinut de Restaurant Belvedere, Porsche Timisoara, Pizza Hut, Best Western Fusion Hotel şi Autonom Rent-A-Car.

4 thoughts on “Siemens, disjunctorul şi ingineria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)