Jurnalism de calitate

Update: Mi s-a atras atenţia în comentarii că link-ul a apărut prima oară pe site-ul Kamikaze.

Tocmai am văzut la cineva pe Facebook materialul ăsta de pe Antena 1.

Atenţie la protagonista de la început şi la vânzătoarea din planul secund de pe la secunda 40. Mai auzisem eu de nume inventate în textele din presă, de declaraţii modificate ca să sprijine conţinutul articolelor, dar chiar s-o dăm în teatru şi jucat pe roluri? Zău aşa!

Păreri, comentarii?

19 thoughts on “Jurnalism de calitate

  1. Chiar mă întrebam înainte să apără în plan secund: asta bugetară? Nu-s în stare să alegă nici măcar personaje credibile. Și cum s-au inflamat ei la poveștile alea lui Banciu, citite de pe facebook, cu anteniștii care goleau rafturi în hipermarket ca să redea urmele unei pesupuse urgii.

  2. Probabil că episodul pilot din telenovela intactiană a fost cel cu golitul lăzilor din supermarket pe timpul transmisiunii în direct, să puncteze isteria cumpărăturilor generată de infernul alb. Și au și o școală unde predau profesioniști. Astea or fi produsele școlii. Vinovați nu sunt cei care cer ”jurnaliștilor” asemenea materiale, ci maimuțele disperate care execută. Știu, locul de muncă, e greu, șamd. De fapt, sunt dor niște oportuniști, din păcate mulți. Și mulți alții, din cei cu bacul luat din 2 – 3 încercări, pe drum. Avem țara pe care o merităm. Pentru că nu am pus dopul când trebuia.

  3. Fain, imi si imaginez cum i-au convins pe sefii de la supermarket: bai, goliti lazile, zicem ca-i criza, vine lumea si face provizii, va cresc vanzarile.

    Din ecuatia asta lipsesc privitorii, clientii si vreo 2-3 peste cap.

  4. Stire la comanda… hai sa facem reportaj despre x-ulescu ca ii sarac… hopa nu-l gasim pe x-ulescu la piata… il chemam pe y-ulesc se potriveste perfect in context.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)