Vrei să fii prietena mea?

Din fericire, sunt una dintre acele persoane care au avut norocul de a îşi face, de-a lungul vieţii, nu una, ci cinci cele mai bune prietene.

Ne-am cunoscut în clasa a IX a şi de atunci suntem nedespărţite, deşi fizic, ne despart sute de kilometri. Dar am avut inspiraţia de a ne da seama că ce avem nu se poate recrea, nici înlocui şi atunci am făcut tot ce am putut ca să facem lucrurile să meargă. Avem o relaţie modernă, la distanţă în cea mai mare parte a timpului, dar şi când ne revedem, e ca şi când timpul ar fi stat în loc.

Sunt deja mai mult de zece ani de la prima ieşire în discotecă. De la jocurile de mimă desfăşurate pe scările unui magazin din centrul oraşului. De la nopţile albe stropite cu Tanita şi cremă de whiskey. Sunt zece ani de împărţit bucurii, angoase şi supărări. Zece ani cu multe drumuri între Timişoara şi Bucureşti, Bucureşti şi Timişoara, ba chiar şi rute internaţionale, că una dintre noi e ceva mai plimbăreaţă.

Privind în urmă şi încercând un exerciţiu de imaginaţie, nu ştiu cum ar fi fost viaţa mea fără ele. Nu vreau să sune melodramatic, cel mai probabil la suprafaţă viaţa mi-ar fi fost la fel, dar aş fi fost privată de experienţa unei prietenii adevărate, de încrederea pe care ţi-o dă faptul de a şti că cineva e necondiţionat lângă tine, de bucuria de a îţi vedea firea oglindită în alte cinci persoane, de libertatea de a plânge în faţa a cinci perechi de ochi fără nici o reţinere ori jenă.

În semn de apreciere a prieteniilor de pretutindeni, cei de la Organique mi-au propus să îmi racolez o prietenă de suflet şi din rândul cititoarelor acestui blog, idee care mi se pare extraodinară. Aşa că, dragele mele, trebuie să îmi spuneţi în comentarii la acest articol de ce aţi vrea să fim prietene. Una dintre voi va primi, prin tragere la sorţi, o atenţie simbolică sub forma unei inimi pentru baie cu aromă de lavandă, trandafir, lemongras, grapefruit, lămâie verde şi macadamia sau portocală. Aveţi timp să vă gândiţi la asta până pe 9 martie, ora 23:59.

Aştept cu sufletul la gură comentariile voastre. Până una alta, nu uitaţi să vă preţuiţi prietenele, că ele sunt cele care rămân lângă voi, orice ar fi.

7 thoughts on “Vrei să fii prietena mea?

  1. Minunată experienţa ta şi a voastră în general. Mă număr printre oamenii norocoşi cu prieteni extraordinari pe-aproape, cel puţin aproape de suflet.
    Pe lângă asta, ca-n melodia aia “Când te-am cunoscut Cristina”, doar că de data asta e Corina, am avut şansa să mă regăsesc într-un om. Poate într-un moment al vieţii când e greu să te mai apropii de cineva, că nu mai e ca-n generală. Şi cum nu mai cred în coincidenţe, că toate se întâmplă cu un scop, cu doruri de mare similare, cu gusturi şi trăiri comune, mă bucur tare mult că te-am cunoscut, Corina! 😀

  2. Ioana, m-am emoţionat tare când ţi-am citit comentariul. Mi s-a zbârlit pielea şi mai să nu plâng.
    Sentimentele sunt reciproce, să ştii. >:D<

  3. Ioana si Corina…recunoasteti ca eu sunt puntea dintre voi 😀
    Eu nu vreau inima de baie, am deja o părticică din inima Corinei…Hehe, ce norocoasă sunt să am nişte prietene aşa minunate ca şi Corina, Ioana, Bela, Denisa, Paula, Elena şi Roxana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)