Prâslea cel voinic şi ouăle de aur

Aseară mă întorceam de la universitate, leşinată de foame după 8 ore de vorbit şi mă loveşte o poftă puternică de ou prăjit în tigaie, întors pe ambele părţi şi înfrăţit cu o bucată de brânză de oaie primită de acasă.

Fac eu nişte calcule, arunc o privire cu infraroşu în portofelul din geantă, mai aveam un bon de masă şi câţiva lei. Mă gândesc că iau 10 ouă şi nişte pâine, că sigur nu mai avem.
Ajung la buticul din cartier, îmi exprim comanda cu bonul de masă în mână, când doamna se uită cu compasiune la mine şi-mi zice:

– Eu vă dau 10 ouă, da-i 1,20 lei.
– Cât? 1 leu 20? Un ou?
– Da, că s-au scumpit.
– Păi acum câteva zile era 60 de bani unul.
– Da, ştim, dar asta e, nu prea mai sunt ouă în ţară.

Na, că la asta nu mă aşteptam. Deodată, subit, găinile s-au emancipat şi nu mai vor să clocească toată ziua. Iau anticoncepţionale şi citesc reviste glossy. Vine apocalipsa, vă zic.

Aşa că n-am mai luat nici un ou, că m-am enervat, am luat o pâine şi mi-am înecat amarul în vreo 3 felii, când am ajuns acasă. Partea ciudată e că tanti de la magazin nu vorbea chiar prostii. Ziceau ai mei că acelaşi lucru s-a întâmplat şi la mine acasă, s-au dublat preţurile pe motiv că nu mai sunt ouă.

11 thoughts on “Prâslea cel voinic şi ouăle de aur

 1. Ma gandeam sa las un comentariu de genul “cherish the ones you have at home”, dar apoi mi-am zis ca poate e prea deplasat si interpretabil 😛

  Dar sa stii ca am fost si eu acasa si se plangeau ai mei ca ouale de gaina sunt tot mai scumpe in magazine. Mama zicea ca de obicei in perioada asta a anului nu prea sunt pentru ca gainile iau o scurta pauza. Teoretic chiar daca sunt mai putine ar trebui sa ajunga pentru ca numarul consumatorilor scade avand in vedere ca o inceput postul si o parte din populatie mai tine post.

  Ce e enervant la noi e ca atunci cand e vorba sa scade preturile scad cu 5 bani. Cand e vorba sa creasca preturile cresc cu 10 lei. Comert inteligent 😐

 2. Vai ce pofta mi-ai facut de o “gaigana” caprin Banat, sau de o omleta din aia cu multa branza de oaie si niste rosii langa! MMmmmm!

  Aici in Franta e 1,2 euro un ou de gaina!!!! Sa vezi aici posterior emancipat de zburatoare.

 3. Eu locuiesc la tara si totusi in perioada asta au inceput gainile sa faca destul de multe oua… deci e ciudat. Tocmai cand a trecut frigul si gainile si-au “reluat activitatea” se dubleaza pretul la oua…
  Chiar incep sa imi pretuiesc gainile! :))

 4. Intradevar s-au scumpit ouale insa nu atat de mult.
  La magazinul din spatele blocului de unde iau eu, acum catva zile erau 60 de bani iar acum sunt 80 de bani. La piata sunt 1 leu 40 (si se mai plang ca ingheata de frig si nu reusesc sa vanda marfa …)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)