Din dragoste pentru un muzeu

Ieri eram cu Ovi la Evidenţa Populaţiei, aşteptând să mă trag în poză pentru viitorul meu buletin, când primeşte un telefon care îl anunţă că a primit un colet. Eu că ce tristă sunt, că vreau şi eu colet şi din astea de copil necrescut.

Ajungem acasă şi ce să este oare pe eticheta cu destinatarul? Nimic altceva decât cea mai frumoasă adunare de nume, adică Ovidiu Sîrb şi Corina Săftescu-Jescu. Având drepturi egale asupra coletului, dau să-l sfâşii, că nu prea stau bine cu răbdarea când e vorba de surprize.

Ceva mai tacticos, Ovi mi-l ia din faţă, rupe hârtia şi dăm de o sticlă acoperită de un prea frumos QR Code. Care duce fix aici. În sticlă, dacă vă interesează, e chiar elixirul dragostei, pe care eu am zis că o să îl consumăm în noaptea nunţii.

Ce e cu toată povestea asta? Simplu: în Cluj există un minunant Muzeu al Farmaciei, pe care oamenii îl preţuiesc mult. Ca în orice poveste frumoasă, există însă şi un căpcăun, care a decis retrocedarea clădirii care găzduieşte muzeul, care se află acum în evacuare.

Pentru că nu puteau sta cu mâinile în sân, bloggerii clujeni, din dragoste pentru acest muzeu, au hotărât ca în data de 24 februarie, adică de Dragobete, între orele 18 și 23, Muzeul Farmaciei să își deschidă porțile pentru o Seară a Iubirii. Toți vizitatorii vor primi reducere la biletul de intrare (care va costa 3 lei) și, ca bonus, vor afla cum se prepară un elixir al iubirii, după rețeta spițerilor medievali. Asta pe lângă surprizele muzicale pregătite de trupa OM.

Eu zic că merită să treceţi pe acolo, să faceţi poze şi neapărat să daţi mai departe povestea acestui muzeu, că merită să fie salvat.

One thought on “Din dragoste pentru un muzeu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)