Lumea de la TV

Haideţi să facem un mic exerciţiu de imaginaţie. Să ne închipuim că undeva, în ţara asta, există un om care nu a părăsit niciodată casa. Motivele sunt irelevante, este doar un exerciţiu.

Să ne imaginăm că nu a mers niciodată la şcoală, la piaţă, la mall sau la zoo şi nu are acces la internet. Astfel, singura lui punte către lumea de afară este televizorul din sufragerie. Singura realitate pe care acesta o cunoaşte este deci aceea văzută la TV.

Cum credeţi că arată lumea în ochii unui astfel de om? E mai colorată, mai gri, mai veselă, mai tristă sau este o reprezentare fidelă a realităţii exterioare?

5 thoughts on “Lumea de la TV

  1. E o lume confuza, plina de contraste, din care nu poate sa distinga stiintificul de fantastic si realul de senzational. Eu cred ca un astfel de om ar fi usor schizofrenic, data fiind ipoteza…

  2. Depinde la ce te uiti. Pot fi stiri, emisiuni de duzina, filme dramatice sau comedii. De fapt… oricum o iei la TV te invata ca “banii nu aduc fericirea”, daca esti gravida si cu 3 copii acasa, vei muri in accident de masina si chiar daca binele invinge raul, trebuie sa treci prin multe obstacole pana la final. Mie asa mi se pare.

  3. Ai auzit de cartea “Room” scrisa de Emma Donoghue? In carte este un astfel de personaj, care nu a vazut niciodata lumea din afara camerei in care locuieste, decat prin intermediul televizorului. El este un baietel de 5 ani si e chiar interesant felul in care intelege lumea. Iti recomand cartea 🙂

  4. Omul ăsta de care vorbești ar trebui să locuiască într-un bunker plin cu provizii pentru sfârșitul lumii. La ce prostii ”senzaționale” se difuzează la TV, nu m-aș mira să aibă impresia că afară din bunker ar putea muri în orice secundă.

    Cumva mă gândesc la soldații din al doilea război mondial care au rămas izolați printr-un colț de lume, fără acces la informație și care aveam impresia, la 10-15 ani după război că încă sunt în zonă de conflict, în stare de asediu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)