Fumuri

După o perioadă destul de liniştită în ce priveşte mondenităţile şi activităţile de socializare, am ieşit aseară, ca între fete, la un Depeche Mode Party în probabil cel mai hipsteresc bar din Timişoara.

Acum, nu ştiu dacă am îmbătrânit eu între timp sau răceala încă îmi joacă feste, dar mi s-a părut extrem de mult fum. Inuman. Irespirabil. Am mers la baie la fiecare 10 minute doar ca să pot respira. Iar oamenii din jurul meu continuau să fumeze cu nonşalanţă. Ceea ce m-a determinat să îmi pun câteva întrebări:

 • Pe fumători îi deranjează fumul de ţigară? Şi dacă da, de ce mai contribuie la creşterea cantitativă a acestuia?
 • Când intră în vigoare şi la noi legea care interzice fumatul în spaţii publice?
 • Cât încă e ok să se fumeze peste tot, de ce dumnezeu nu-şi asigură cluburile o modalitate mai eficientă de aerisire?

Nu mă înţelegeţi greşit. Nu am o problemă specială cu fumătorii, treaba lor ce fac cu plămânii lor. Dar când deja nu mai e oxigen în aer, când pleci dintr-un loc pentru că te ustură ochii şi nu poţi respira, parcă nu e în regulă.

9 thoughts on “Fumuri

 1. sunt fumător şi mă deranjează fumul de ţigară în cazurile asemănătoare cu cel prezentat de tine. şi nu, nu-mi mai aprind altă ţigară când văd ca ventilaţia nu merge sau nu face faţă. la cârciuma pe care o frecventez de obicei le-am reparat odată sistemul de ventilare 😀

 2. Sunt in acelasi sentiment cu tine. Spre fericirea mea, de vesnic nefumatoare, aici chiar se respecta aceasta lege iar oamenii ies afara sa fumeze. Parca am alt chef sa ies intr’un bar acum.

 3. În țările în care s-a implementat deja legea (de exemplu în Spania în ianuarie 2011) fumătorii sunt primii care spun că nu ar mai putea să fumeze într-un restaurant și că preferă să iasă în fața oricărui bar/restaurant/club etc. și să-și mai facă un prieten-doi sau să-și aerisească puțin gândurile. Până una alta pe mine nu mă doare atât fumatul în club, cât imaginea profesorului/medicului/polițistului etc. fumând în birou sau cabinet.

 4. este vina clubului deoarece nu asigura o ventilatie corespunzatoare.
  Deasemeni trebuie interzise tigarile pa ringul da dans. Adica se fumeaza decat la bar si la mese nu sa ta parleasca toti betivii ordinari cu tigarile.
  Sunt fumator, nu pot sa beau fara sa fumez, ergo clubul m-ar pierde de client daca ar impune no smoking policy, insa nici eu nu suport fumul greu de tigara.
  La bar deasemeni nu suport sa-mi intre fumul altora in ochi.
  Acum ca te pregatesti sa-i faci un copil lu sarbu nu cred ca ar fi indicat sa umbli prin cluburi si crasme de 2 lei.

 5. @irina Alexandra
  Fumatorii nu sunt deranjati de faptul ca nu se fumeaza in restaurant, mi se pare un lucru firesc, de bun simt deoarece acolo sunt copii, se manance, etc.
  Insa la bar/club cine face treaba asta pierde bani.
  Asa ca opinia ta este nula, irelevanta, eronata si neavenita.

 6. Hmmm, ar putea fi mult mai ok daca si proprietarii cluburilor ar investi mai mult in instalatii de aerisire (sau cum se numesc :D) mai ca lumea…

 7. @Cata De-ar gândi şi alţii ca tine… 🙂

  @Roşcata Exact asta mă enervează şi pe mine, că am ajuns să evit anumite locuri doar din cauza fumului.

  @Irina Într-adevăr, nu pare foarte profi.

  @boghi Ah, ce bine ar fi!

  @Alin În primul rând, nu mă pregătesc să fac nici un copil. În al doilea rând, nu umblu prin crâşme de 2 lei. În al treilea rând, nu cred că este menirea ta să spui care opinie este neavenită aici sau nu. E blogul meu, până la urmă.

  @Oana Da, cred că asta e problema, măcar până se dă legea aia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)