Vodafone, de ce mă hărțuiești?

Nu mai suport. În fiecare lună, când mi se eliberează factura pentru mobil, o primesc pe e-mail. Perfect. La câteva zile după, mi se reamintește printr-un sms. OK, drăguț din partea lor. SMS-ul ăsta este retrimis apoi periodic, până când este înlocuit cu unul care îmi spune până când pot plăti factura ca să nu suport penalizări. Bun.

Se întâmplă uneori să nu am timp sau bani să o plătesc atunci. Dar îmi asum penalizările implicite. Numai că nu e așa simplu, căci după faza asta, încep telefoanele. Zilnic, de enșpe ori pe zi. Noroc că am memorat numărul și le evit. Azi, primul apel l-am primit la ora 9 dimineața. Și ultimul de obicei are loc seara, târziu. Am făcut greșeala să răspund de câteva ori, iar conversațiile sunt de-a dreptul stupide:

Bună ziua!
Bună ziua!
Doamna Corina Săftescu?
Da.
Știți că vi s-a eliberat factura în valoare de x lei?
Da, zic, știu. Am primit un e-mail și vreo 10 sms-uri care mă anunțau.
Și cam când credeți că ajungeți să o plătiți?
Nu știu, doamnă, când o să am timp.
Și cam când estimați că o să aveți timp?

WTF? Dacă tot spuneți că dacă nu plătesc la timp, mă penalizați, de ce nu mă penalizați, fără atâtea telefoane? Că e mai puțin dureros. Și toate astea pentru facturi mici, care rar depășesc 80 de lei. Așa disperați să fie oare?

11 thoughts on “Vodafone, de ce mă hărțuiești?

 1. Eu am rezolvat problema cu ei… isi iau banii direct de pe card, fara sa mai am stres ca trebuie sa platesc! Aiurea mi se pare ca imi trimit vreo 2-3 mesaje prin care imi amintesc de valoarea facturii si ca-mi vor lua banii de pe card in data de …
  Eu m-am gandit ca aia nu prea au ce face pe acolo… si se apuca sa streseze lumea 🙂

 2. Nici lor nu le place să sune, dar e musai. Am fost într-o zi în vizită prin departamentul de plăţi, şi m-am bucurat că nu tre’ să rămân acolo.
  Oricum, din punctul meu de vedere, tot ce depăşeşte două apeluri e mult, indiferent că răspunzi sau nu.

 3. Mă gândesc că le intră în fișa postului, dar crede-mă că nu exagerez, mă sună la fiecare 2 ore, în fiecare zi. E mult prea mult.

 4. Eu nu ii mai suport. Primesc 1 milion de sms-uri si notificari si telefoane…Nu le mai raspund.Pur si simplu. Sau daca le raspuns le spun ca platesc “maine”! :))…asta ca sa evit intrebarile alea cretine :”Cand credeti ca aveti timp/bani?”

 5. Sigur nu esti caz special?
  Adica marcata undeva la ei ca rau platnic?
  Factura si sms pe post de reminder primesc si eu. Dar apeluri dinsperate.. nu prea.
  In ultimul an m-a sunat o tanti foarte amabila pentru ca nu imi platisem factura si eram cu 2 zile inainte de emiterea celei urmatoare.
  Din ce stiu eu sunt mult mai putin permisivi la cei care au antecedente.

 6. @Ovidiu Nu cred. Sunt destul de cuminte cu plățile, doar că nu le fac imediat cum mi se eliberează factura. Dar nu ajung să îmi restricționeze apelurile, de exemplu. Ori ei mă sună imediat, la o săptămână după facturare, deci nu așteaptă să o iau pe căi greșite. 🙂

 7. Curios, nu am patit asa ceva niciodata. Folosesc frecvent chestia aia cu amanarea de plata (ultima factura a fost 175 Ron) si nu am niciun stres, in sensul ca nu m-a sunat nimeni niciodata.

 8. @Sorana Eu nu am folosit opțiunea aia cu amânarea. O să o încerc cu prima ocazie. Poate așa scap de stresul telefoanelor.

 9. Parerea mea, foloseste-o cu incredere, termenul maxim de amanare variaza in functie de cat de mare este factura si in timpul asta nu ai niciun fel de penalizare. De exemplu, la aia de 175 ron am avut amanare 5 zile, iar la una de 80 ron, vreo 16 zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)