Decât curse lungi

Nu știu cum e în alte părți ale țării, dar în Timișoara, în momentul în care suni să chemi un taxi, trebuie să spui și unde vrei să ajungi. Astfel, fiecare taximetrist își face un calcul aproximativ și decide dacă se merită efortul de a accepta cursa sau nu.

Oricât de eficient o fi pentru ei din punct de vedere pragmatic, mă enervează din ce în ce mai tare, mai ales de când e frig și urât afară. Noi locuim într-o zonă bună a orașului, la vreo 15 minute de mers pe jos de universitate și 25 de centru. Dar drumurile astea scurte par mult mai lungi când trebuie să le faci la -20 de grade, la 7 dimineața sau în toiul nopții. Așa că parcă ar merge un taxi. Ar merge, dacă ar veni. Că nu prea vine.

Mi s-a întâmplat de nu știu câte ori în ultima vreme să sun la toate firmele de taxi din oraș și să nu găsesc nici măcar o mașină disponibilă pentru o asemenea cursă. Iar când mergi în stație, e plin de taxiuri care așteaptă peștele cel mare. Dar nici ei nu sunt prea prietenoși.

Păi e frumos?

15 thoughts on “Decât curse lungi

  1. Nici cum nu e bine la ei. Mie mi s-a intamplat sa merg de la Hotel Continental in Freidorf, adica cursa de vreo 15-20 de lei noapte si sa-mi zica: “daca nu erai fata, sa stii ca nu te duceam”. What???

  2. Secretul la cursele scurte e sa le spui si cat esti dispus sa dai pana acolo. Probabil ca nu vor veni la o cursa de 4 lei, dar daca le spui ca dai 6…
    Nu e ok si nici fair din partea lor, dar cand ai nevoie, n-ai ce face. Pentru ca nu ii poti obliga sa vina la cursa respectiva.

  3. In Bucuresti, cand suni sa comanzi, intr-adevar nu intreaba (cel putin mie nu mi s-a intamplat). Si e foarte simpatic ca daca suni la aceeasi firma mai des la un moment dat deja stiu unde sa vina. In schimb, daca vrei sa iei un taxi dintr-o statie…e mai complicat. Chiar daca, in teorie, nu au voie sa refuze sunt multi care pot spune nu. Ca e prea aproape, ca e prea departe, ca e prea aglomerat. Fiecare oras cu metehnele lui la taximetristi 🙂

  4. Nicaieri in tara nu am mai intalnit modul asta de operare la taxi-uri !

    Cred ca as putea spune cel putin 10 povesti cu taximetristi nesimtiti/libidinosi/frustrati ca distanta e prea scurta, si asta dupa doar 6 ani de locuit in Timisoara… 🙁

  5. În Bucureşti, ce-i drept, nu te întreabă (sau cel puţin eu n-am păţit niciodată) la dispecerat unde mergi, aşa încât n-are de ales cel care ia comanda. Astfel, cei de pe stradă nici să n-audă de cursă care ipotetic nu-i peste 10-15lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)