Sărbătorim, Măria Ta!

Unul dintre multele lucruri pentru care le sunt recunoscătoare părinţilor mei e acela că m-au învăţat să respect fiecare sărbătoare şi să mă bucur de ea aşa cum se cuvine. La noi acasă nu a trecut niciun Crăciun fără brad împodobit, cadouri şi lacrimi în ochi. Nicio zi de naştere fără tort, lumânări şi multe poze şi niciun Paşte fără familia reunită la masă.

Şi deşi am trecut de mult de vârsta copilăriei, aştept zilele astea cu la fel de mult entuziasm. Aseară, în ajun de Moş Nicolae, mi-am aranjat un brăduţ mic pe noptieră şi am împachetat în hârtie colorată cadourile pentru cei dragi.

Şi nu mi se pare deloc deplasat, la fel cum nu îi înţeleg pe aceia care nu se bucură niciodată de nimic şi o mai şi bagă pe aia cu Nu am nevoie de o zi specială ca să dau cadouri/flori/felicitări. Crăciunul/8 Martie/Ziua Îndrăgostiţilor ar trebui să fie în fiecare zi. Newsflash: o trebui, dar nu prea e!

Că oameni suntem toţi şi ne luăm cu viaţa şi nu mai apucăm să dăruim, să râdem, să ne întoarcem în timp şi să sfâşiem hârtia de cadouri cu o forţă aproape animalică. Eu sunt de părere că ar trebui să exploatăm zilele astea la maxim, tocmai pentru că ele sunt poate singurele momente din an în care ne punem viaţa pe pauză şi ne bucurăm de chestii mărunte: de un beculeţ în brad, un băţ de scorţişoară şi un ou Kinder.

Nu vreau să treacă pe lângă mine nicio zi de naştere fără tort, niciun Crăciun fără brad şi niciun Moş Nicolae fără ceva dulce în stomac. Nu-mi pasă dacă sărbătoreau şi dacii acelaşi lucru sau dacă le-am furat de la americani, eu mă bucur de fiecare ocazie în care pot să dăruiesc şi să mă bucur de viaţă. Şi da, fac asta şi în zile fără cruce roşie în calendar, dar parcă e mai frumos când ne bucurăm la unison.

7 thoughts on “Sărbătorim, Măria Ta!

  1. Ti-am citit celalalt post de pe tel. si acum am zis sa-ti scriu si de la PC.

    E super ok ca iti poti aminti din copilarie tot ce ai scris; desi ar trebui sa fie o normalitate, nu putini adulti pot imartasi aceleasi memorii despre copilarie.

    Sa vezi ce funny va fi atunci cand va veni randul tau sa fii “Mos” pentru copilasii tai… yeyy!

  2. Ce frumos. Imi e dor sa simt bucuria asta. N-o mai simt demult, dar nu pentru ca as fi un Grinch sau impotriva bradului, a colindelor sau a lui Mos Craciun. Pur si simplu nu mai e nimic acolo. Deocamdata 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)