Motive de mândrie

Eu nu mă prea mândresc cu eroii patriei, Nadia Comăneci ori Delta Dunării. Dar se umflă inima-n mine de fiecare dată când aud că un prieten ori un fost coleg de liceu a făcut ceva frumos din viaţa lui.

Nu se compară nimic cu bucuria pe care o simt când văd că aceia care în mintea mea au rămas copiii cu care îmi petreceam pauzele pe masa de ping-pong din curtea şcolii sunt de fapt oameni mari, serioşi şi împliniţi.

Azi, când am citit pe Facebook că o fostă colegă de liceu a devenit medic ginecolog, mi-am adus aminte de clasa a XII a, de când ne povestea în drum spre casă despre meditaţiile la biologie şi despre cât de mult vrea să facă medicina la Cluj. Cât de repede trece timpul!

Mi-am dat seama că, nu ştiu cum şi de ce, am fost binecuvântată să fiu înconjurată doar de oameni de valoare, oameni deştepţi, creativi, care au ştiut ce vor de la viaţă şi le-a şi ieşit schema.

Mă mândresc cu două artiste, cu cel mai plăpând şi serios avocat, cu un om curajos plecat să-şi trăiască viaţa în Suedia, cu un om serios într-o multinaţională, cu un inginer constructor cu cei mai expresivi ochi şi cele mai senzuale buze. Mă laud mereu cu un frate cu o minte sclipitoare şi o sensibilitate aparte, cu un prieten care glumeşte şi cântă ca nimeni altul şi cu o familie extraordinară.

Ştiu că nu e meritul meu că sunt ei nişte oameni deosebiţi, dar asta nu îi împiedică să fie cumva, în mod paradoxal, unul din lucrurile care mă fac să mă simt un om împlinit.

Voi vă mândriţi cu oamenii de lângă voi?

6 thoughts on “Motive de mândrie

  1. Corina şi noi ne mândrim cu cea mai deşteaptă, spirituală, cochetă, sensibilă, darnică fetişcană, care râde mult şi colorat şi care se transformă într-o clipă în cea mai minunată Domnişoară Profesoară. :*

  2. Daaaaaaa!!
    Pe langa oamenii pe care ii cunosti deja si probabil ghicesti de ce ma mandresc cu ei, ma mandresc cu verisoara mea care a fost la un moment dat cea mai buna extrema dreapta din lume la handbal 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)