Vocea României

Dintotdeauna mi-au plăcut emisiunile cu muzică. Nu ratez niciun Eurovision, m-am uitat la Megastar cu plăcere şi cu la fel de multă plăcere mă uit şi la Vocea României. Vreau să cred că am ureche muzicală şi îmi place să fac pe juriul din vârful patului, să am emoţii, să mă treacă fiorii şi să critic fără milă.

Am observat cu bucurie că parcă sunt mai mulţi concurenţi talentaţi ca niciodată, oameni cu adevărat înzestraţi care ar bate la fund mai mult de jumătate din artiştii noştri consacraţi. Ceea ce mă face să mă întreb: oare Smiley, dacă ar concura, ar trece mai departe? Dar Loredana?

Sau, mai bine spus, câţi din cântăreţii şi soliştii care populează scenele şi ecranele TV ar trece de un asemenea concurs?

Ah, şi ca bonus, cine este pentru voi, în prezent, vocea României? Dintre cei deja faimoşi. Mie nu-mi vine nimeni în minte.

11 thoughts on “Vocea României

 1. Şi eu l-am remarcat pe tip, dar eu mă refeream dintre artiştii deja consacraţi, cine crezi că ar merita statutul de Vocea României.
  Ah, da, şi eu tot cu Moga ţin. 🙂

 2. Loredana e super artista. Indrazneata, cu voce superba si care se reinventeaza constant. Iar Smiley are o voce foarte misto. La fel si Brenciu, care e super showman si ale carui melodii trec printr-un registru muzical destul de larg.
  Deci da, toti ar trece mai departe 😀
  Vocea Romaniei? Cred ca tot Monica Anghel are cea mai buna voce dintre artisti autohtoni. Iar din trecut, cea mai buna voce a avut-o, fara indoiala, Aurelian Andreescu.

 3. Şi mie îmi veneau în minte doar numele clasicilor. Poate e şi normal să fie aşa, că a fost o perioadă destul de neagră în muzica noastră prin anii ’90. Să vedem ce vine din urmă. Potenţial este din plin.

 4. Desi nu mai e printre noi, eu o consider pe Laura Stoica vocea Romaniei de dupa 90. Atitudinea, talentul si vocea aceea guturala mi-au fermecat copilaria si ma faceau sa cant in varful patului, cu spray-ul in mana, pe post de microfon, “Uuuun actor grabit…” 🙂

  Eu tin cu echipa lui Smiley!!! Imi place insa ca fiecare membru al juriului si-a ales concurenti “dupa chipul si asemanarea” lui si imi plac vocile delicate pe care si le-a selectat Smiley. Nu am retinut inca niciun nume, ci doar aparitii si voci. Mi-a placut tipul cu parul negru si cret, ca de afro.

  Mi-a placut insa teribil urechea muzicala si curajul Loredanei de a-l alege pe nenea acela care facea improvizatie de jazz pe ‘Knocking on heaven’s door’. Vi-l amintiti?

 5. Aprob toate cele mentionate de tine cu nota ca ”Vocea Romaniei” este singura emisiune de gen care mi-a placut cu adevarat.
  Despre vocea romaniei dintre cele consacrate, nu cred ca avem una. Lipseste timbrul vocal unic care sa sparga frontiere. Ma mai gandesc 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)