Ce se întâmplă, doctore?

Fac apel la toți cititorii mei cu cunoștințe de medicină sau cu prieteni/rude cunoscătoare de medicină. De când mă știu, dacă stau în răcoare, curent sau mă prinde o ploaie mai rece și îmi udă părul, mi se inflamează ganglionii de pe gât și am niște dureri îngrozitoare care pornesc din ceafă și se termină în frunte.

Aceeași problemă o am și acum, doar că sensibilitatea a crescut. De la cea mai mică crăpătură de geam, adiere de vânt sau de la un neuscat părul ud cu feonul, am niște dureri crunte de tot ce înseamnă ochi, ureche și cap, de cele mai multe ori în partea dreaptă. Cu tot cu ganglioni inflamați. De tratat, rețeta e mereu aceeași: nurofen, ceva unguent care încălzește (gen diclofenac) și un fular înfășurat pe gât și cap. Nu știu dacă e bine, știu că doar așa îmi trece.

Numai că nu o mai pot ține așa, că nu mi se pare normal să sufăr ca un câine de fiecare dată când aerisesc în casă sau îmi uit umbrela. Sensibilă, sensibilă, dar sigur e mai mult de atât. Problema e că nu știu ce e și mai ales, ce medic ar trebui să mă consulte. Neurolog? Generalist?

Deci? Mă poate ajuta cineva?

6 thoughts on “Ce se întâmplă, doctore?

 1. Am dezvoltat aceeasi sensibilitate la un moment dat.
  Scaparea a fost relativ simpla, dupa ce o saptamana am avut grija sa nu ma mai expun la ceea ce stiam ca ma deranjeaza si am consumat ceai cu salvie si menta + ceva paracetamol.
  A durat 1 saptamana pentru ca ajunsesem in stadiul in care ma blocam efectiv, mi se incordau muschii de la gat,ceafa, ca sa nu mai zic ca ma dureau urechile si capul de numa ..
  Sper sa functioneze si la tine cura cu Salvie si Menta. Recomand vrac de la Plafar 🙂 nu pliculete de la nu stiu cine.
  Insanatosire grabnica! 🙂

 2. Sper ca intrebarea e retorica si ca tu stii ca daca vrei sa scapi de problema trebuie sa mergi neaparat la doctor. In prima faza du-te la cel de familie si sigur te trimite la un specialist 😉
  Sau mai am o solutie, saptamana viitoare facem un targ de medicina la Arad, vii aici, te tratezi si asa apucam si noi sa ne vedem 😀

  • Mda, stiu, dar stii si tu ca ma cam sperie doctorii. Dar nu mai stau, o sa merg, ca m-am cam speriat.

   La Arad nu stiu cand ajung, desi mi-a ATAT de dor de voi, toate! 🙁

 3. Medic de familie, apoi neurolog. Si daca neurologul spune ca e ok din punctul lor de vedere, mai departe la ORL. Dar trebuie sa fie cineva (medicul de familie) care sa le aiba pe toate organizate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)