Popescule, ia-mi şi mie ceva de la magazin!

Dintotdeauna m-au enervat profesorii care îşi trimiteau elevii să facă te miri ce comisioane, de la cumpărat de covrigi, la mers la ei acasă să verifice dacă au oprit gazul. Mai ales când era frig sau ploua afară, că doar nu o să se ude intelectul lor. Las’, să meargă ăia mici, că ei sunt căliţi!

De ce te-ai purta ca un mic dictator? În primul rând, denotă lipsă de respect: copilul ăla e acolo ca să înveţe, nu ca să servească. Şi niciun elev nu o să îndrăznească să refuze. Apoi, creezi obligaţii şi aşteptări tâmpite: după ce ai trimis un elev de 5 ori la tine acasă, el se va aştepta să îi dai doar note mari şi tu nu vei putea să faci altfel, asta dacă nu cumva vrei să îţi dea chiar el drumul la gaz când ajunge la tine acasă.

Cu trimisul la cumpărături iar e o problemă, că lui îi va fi ruşine să ia bani de la profesor, iar profesorului să primească restul. Ca să nu mai spun că e neplăcut pentru restul elevilor să vadă că există în clasă un favorit care are relaţii speciale cu profii.

Ieri am păţit-o şi eu. În pauză le-am spus studenţilor că s-ar putea să întârzii puţin, că merg până la cafeneaua de la parterul universităţii. Cu reflexele gata formate, s-au oferit vreo 3 să mă scutească de drum şi să-mi cumpere ei ceva de mâncare. Nici până acum nu cred că au priceput de ce i-am refuzat.

10 thoughts on “Popescule, ia-mi şi mie ceva de la magazin!

  1. Sigur vroiau sa-ti puna ceva in cafea/mancare, sa te drogheze, sa te rapeasca si apoi sa ceara o ra(scumpa)rare… ca ei stiu ca esti o scumpa 😀

  2. Hai mahhh, ca mai e si varianta cand ma bucuram doar ca lipseam de la ora de franceza vreo juma de ora ca era coada la covrigi :)) eram si eu in generala si nu imi placea la scoala:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)