Eu faţă în faţă cu tehnologia

Cum să vă spun eu asta ca să nu mă înţelegeţi greşit?

Pe mine mă cam sperie inovaţiile. Sunt o fire destul de conservatoare, aşa că de fiecare dată când tehnologia vine cu câte o noutate sau o îmbunătăţire la un ceva pe care eu îl folosesc, sunt foarte reticentă, pentru că mi se pare că toată armonia vieţii mele este distrusă. Că apoi ajung să iubesc toate chestiile alea, asta e o altă poveste.

Aşa am păţit cu blogul, de exemplu. Ce-mi trebuie mie blog? Dacă vreau să scriu, scriu în agendă, dacă vreau să comunic, am prieteni. Sunt mai mult de 3 ani de când scriu pe blog.

Cu twitterul, la fel. Mi s-a părut o prostie mare cât casa. Cine credeţi că nu se mai dezlipeşte de tweetdeck acum? De facebook, nici nu mai vorbesc. Mi se părea intruziv şi deloc util. Acum am peste 1000 de prieteni.

Sunt groaznică, ştiu. Din omul reticent ajung cel mai conştiincios apostol. Dar încă mă sperie orice variantă nouă de Office sau Windows.

De asta am avut niscaiva emoţii când am aflat că vechiul şi credinciosul meu filtru urma să fie înlocuit de un espressor ultra high-tech.

Şi tot de-aia, recunosc, prima cafea a făcut-o Ovi, că şi aşa el e exact opusul meu în ce priveşte tehnologia. Tot ce e nou şi shiny îl fascinează.

Bineînţeles că, după ce l-am folosit eu însămi prima oară, la fel ca toate celelalte produse de ultimă generaţie, micul şi drăguţul Tassimo s-a dovedit a fi o binecuvântare. Aproape că face singur cafeaua: tu doar îi pui apă o dată, introduci capsula cu cafea şi ştie el singur, vorba bunicii mele, cum să dozeze apa şi cum să regleze temperatura astfel încât rezultatul să fie cel aşteptat de tine. Iar la specialităţile cu lapte, care par a fi mai complicate, cum ar fi latte macchiato sau cappuccino, nu faci decât să foloseşti succesiv două capsule distincte: una cu cafea şi alta cu lapte. Simplu ca bună-ziua! Ca să nu mai spun că nu necesită curăţare. Chiar şi asta ştie să facă singur, cu ajutorul unui disc special.

Gata, bine, recunosc: Mă numesc Corina şi îmi plac produsele high-tech! 🙂

4 thoughts on “Eu faţă în faţă cu tehnologia

  1. Mie cel mai mult îmi place să fac experimente, să combin capsulele cum vreau eu 🙂
    Chiar dacă nu este neapărat mai delicios, mă simt eu bine că sunt creativă şi când fac cafeaua :))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)