Cum ne apărăm de câini?

Am râs noi la articolul cu pekinezii, dar mie chiar mi-e frică de câini. Bine, de ăia vagabonzi, că în rest nu am treabă. Mi-e frică mai ales de când s-au umplut oraşele de ei, de când am fost lătrată de câteva ori bune şi de când am fost martora unor atacuri la alte persoane.

Citeam ieri la Sabina prin ce-a trecut şi m-a apucat paranoia. Azi-dimineaţă am plecat îngrozită către universitate, că era dimineaţă, foarte devreme şi semi-pustiu şi ştiu că atunci sunt şi câinii mai agresivi. Sau cel puţin aşa mi s-a întâmplat mie.

Aşa că m-am hotărât să-mi iau un dispozitiv de protecţie. Am tot căutat pe net şi din câte am văzut, variantele ar fi un spray cu piper sau un aparat care emite ultrasunete. Părerile sunt pro şi contra pentru fiecare dintre cele două. Ba unii chiar spun că mai rău îi întărâţi cu ele.

Voi ce mă sfătuiţi să îmi iau? Luaţi în considerare faptul că pentru mine, autocontrolul nu e o soluţie. Intru în panică şi mă întorc din drum la simpla vedere a unei haite, vă daţi seama cum fac dacă mă şi atacă.

8 thoughts on “Cum ne apărăm de câini?

  1. Un coleg de-al meu de servici – biciclist, de altfel – a avut aceeasi problema ca si tine. La el s-a rezolvat eficient situatia dupa ce si-a cumparat un “tazer” . Din cate mi-a explicat, in momentul in care se apropiau cainii de el, scotea tazerul, il pornea in aer si de cele mai multe ori, cainii fugeau speriati de sunetul arcului electric pe care-l produce aparatul la pornire. in cel mai nefericit caz, se opreau speriati.

  2. Mersi! La varianta asta nu mă gândisem. Nu îmi dau seama însă cât e de eficientă, că mă gândesc că trebuie să te apropii destul de mult de ei ca să funcţioneze.

  3. Nu chiar, ca se sperie de la arcul electric care se creaza cand se porneste aparatul. Plus ca ei aud mult mai bine / puternic / intens decat oamenii, in general 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)