Pekinezul, acest Satana al câinilor

Iubesc câinii la nebunie. Mari, mici, cu părul lung, scurt, lătrători sau tăcuţi, jucăuşi sau mototoli şi aşa mai departe. Deci dacă are patru picioare, latră şi dă din coadă, în principiu îl iubesc.

Însă totul până la pekinezi. Cu toată dragostea mea canină şi admiraţia pe care o port acestei specii, nu cred că există făptură mai înspăimântătoare pe această planetă decât câinii pekinezi.

Nu vreau să jignesc proprietarii de astfel de exemplare şi îmi cer scuze încă de pe acum pentru ceea ce o să urmeze.

Dar câinii pekinezi sunt Satana.

În primul rând, sunt foarte urâţi. Cu botul turtit, dinţii ascuţiţi şi lătratul lor strident, sunt perfecţi pentru a fi puşi în geam de Halloween, în loc de dovleci şi alte copilării.

În al doilea rând, sunt extrem de agresivi, aşa degeaba. Cam ca domnişoarele ajunse la vârste mult prea respectabile sau, chiar mai bine, ca administratorii de blocuri. Tocmai de aceea sunt iubiţi doar de acei oameni care se înhaită cu categoriile menţionate anterior: adică băbuţele rujate strident şi cu păr mov.

În al treilea rând, pentru că pe toţi îi cheamă, inevitabil, Ricky, Picky sau Micky.

Şi ca să fie treaba treabă, nici ei nu mă prea iubesc pe mine. Nu am cunoscut până acum niciun exemplar din această rasă desprinsă din iad care să nu mă latre, mârâie sau capseze.

Sincer acum, uitaţi-vă în ochii lui Picky şi demonstraţi-mi că greşesc.

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

7 thoughts on “Pekinezul, acest Satana al câinilor

  1. Un vecin are un pufi killer din aceasta rasa, catelul de cate ori are ocazia ma prinde de pantalon, cred ca are si o problema de personalitate. Intr-o zi am ridicat piciorul pentru a scapa de Pufi, insa acesta si-a infipt coltii in pantalon ( norocul meu ca doar in pantalon)…si astfel l-am ridicat in aer…vecinul urla la mine sa nu il ranesc pe Pufi..restul nu conta. Imi plac caini, dar astea la care le ploua in gura din cauza ca au falca mai mare….sunt un pic antipatici…..

  2. Chihuahua şi Pekinez reprezintă cele mai antipatice rase de câini. Sunt prea isterici, prea posesivi. Sigur, sunt şi excepţii. De altfel, sunt sigură că sunt drăgăstoşi cu stăpânii lor, dar de obicei sunt agresivi cu cei din afara familiei.
    Prefer oricât un boxer sau un Golden Retriever. Sau pe TheMitsi a mea, desigur! 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)