Iris şi alţi copii ca ea

Întreba Cristina zilele trecute pe twitter dacă ştie cineva câţi ani are autoarea acestui blog.

Curioasă din fire, am început să răsfoiesc blogul şi am aflat că are puţin peste şapte ani. Adică e cu vreo 17 ani mai mică decât mine. Şi are un blog. Pe care, din câte se pare, îl scrie ea, singură, cu mânuţele ei de copil de şapte ani. Ştie să pună un titlu relevant pentru conţinutul articolelor, scrie aproape corect gramatical şi cu sens. Mi se pare absolut extraordinar! Eu la şapte ani, scriam de la dreapta la stânga. Şi aşa, câte o literă sau cuvinte bisilabice, nu propoziţii sau texte narative.

Şi cel mai tare mă bucură să văd că îi comentează mama, bunicul, mătuşa, că familia ei o încurajează să se exprime şi nu o ceartă aiurea că stă cu ochii în monitor şi că internetul e Satana. Mă bucur să văd că unii părinţi au înţeles care sunt beneficiile tehnologiei moderne şi că îşi învaţă copiii să profite de ele.

Şi un articol drăguţ, aşa, ca încheiere.

P.S: Dacă mai ştiţi bloguri de copii, aştept recomandări. Mi se pare minunat modul în care percep ei viaţa.

4 thoughts on “Iris şi alţi copii ca ea

  1. De-asta am si dat pe Twitter link-ul catre blogul ei. Eu o mai citesc din cand in cand, din feed-ul de la blogu.lu. Uneori stau si ma gandesc ca sunt oameni de varsta noastra care nu scriu atat de sincer si de frumos ca Iris.

    Iti imaginezi cand va avea 30 de ani, va putea spune ca scrie un blog de peste 20 de ani deja. Asa da experienta relevanta 🙂

  2. Buna! Sunt Iris. Ma bucur ca cineva scrie despre mine. Daca vreti sa comunicam mai des, puteti sa imi scrieti pe mail. Nu am acces la internet tot timpul asa ca s-ar putea sa va raspund cu vreo 3-4 zile mai tarziu. M-as bucura sa va cunosc mai bine si sa ma cunoasteti si voi. Cat despre comentarii imi puteti trimite si1000, ador sa le citesc! Va iubesc, pa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)