Trei la zece mii

Nu am putut înţelege niciodată ruşinea unora de a fi văzuţi în magazinele second hand sau, mai rău, de a recunoaşte că au şi cumpărat ceva dintr-un astfel de magazin.

Să ne înţelegem, nu am nimic cu cei pe care nu îi interesează asemenea produse, fie pentru că nu duc lipsă de bani, fie pentru că aşa au fost crescuţi. De altfel, am şi avut o prietenă pe care părinţii, deşi nu foarte bogaţi, o crescuseră doar cu lucruri de cea mai bună calitate, astfel că se învăţase ea însăşi să refuze tot ce nu se încadra în această categorie. Nu mânca junk food, nici alte chestii artificiale, iar dacă ieşeam în grup la o pizza, cerea ca pe ea să nu fie decât mozzarela, sos de roşii proaspăt şi piept de pui. De haine second hand aşadar, nici nu se punea problema! Dar nici nu îi judeca pe cei ce aveau un stil de viaţă diferit de al ei.

Cu astfel de oameni deci, nu am nimic. Nu îi înţeleg însă pe aceia care apreciază preţul mic al hainelor vândute la mâna a doua, dar se ascund disperaţi prin cabinele de probă dacă aud prin preajmă o voce cunoscută. Sau mai rău, vin cu explicaţii jalnice de genul: „Of, m-a adus mama după ea aici, că eu nu frecventez astfel de locuri. Nu vezi cum miroase?”.

Iar dacă se întâmplă să te întâlneşti cu ei pe stradă şi vezi că poartă geanta aia ce era în vitrină la second-ul de la colţ, atunci când le complimentezi alegerea, se sperie puţin şi apoi încep: „Da, e de la o mătuşă din Germania. Dar o am de mult, de-aia e puţin roasă pe la colţuri.”

Ei, eu aşa ceva nu pot pricepe. Pentru mine nu e mulţumire mai mare decât să găsesc 3 ceva-uri drăguţe la 10 lei. Şi apoi să mă laud cu afacerea făcută, că altfel n-are farmec. 🙂

8 thoughts on “Trei la zece mii

  1. Pai un IPhone 4 nu se prea poate asocia cu un magazin second-hand :P. Acu, pe bune, am vazut tot mai multe magazine second-hand, deci ma gandesc la faptul ca exista cerere.

  2. Gand la gand cu bucurie. 🙂 Exact asa cum nu inteleg oamenii carora le e rusine ca n-au bani, asa nu-i inteleg nici pe astia. Imi cumpar haine de la second si din Flavia de cand au aparut. Si sunt mult mai castigata si aproape mereu imbracata altfel 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)