Timişoara

Profit de această zi aniversară ca să împărtăşesc şi eu cu voi câteva gânduri despre #timisoaranoastră şi despre Timişoara, în genere.

Evenimentul a fost unul reuşit, oricât de cârcotaşi ar fi unii. Să strângi atâţia oameni pe o ploaie torenţială şi să îi şi ţii lângă tine, nu e treabă uşoară, dar organizatorii s-au descurcat de minune fără şă îşi dea nimeni seama dacă le-a fost vreo secundă teamă de un eventual eşec.

Cât despre Timişoara, ei bine, Timişoara e frumoasă. Atât de frumoasă încât oamenii se bat pe ea, încercând să şi-o revendice, ba pentru că s-au născut acolo, ba pentru că acolo trăiesc, ba pentru că au o relaţie la distanţă cu acest Mare Oraş.

Iar “războiul” ăsta nu face decât să demonstreze pentru a nu ştiu câta oară că e ceva special în oraşul de pe Bega. Poate tocmai melanjul de oameni şi culturi, poate atmosfera primitoare care îi face pe toţi să se simtă ca acasă, poate aerul bine oxigenat de la atâtea parcuri, poate gustul unic al berii nefiltrate.

Nu ştiu ce, dar ceva cu siguranţă te injectează cu un strop dependenţă şi te face să revii tot mai des, să te muţi aici să nu-ţi mai vină să pleci vreodată.

2 thoughts on “Timişoara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)