Tu ce ascunzi în pungile de cadouri?

Articol publicat în 24 FUN

Mi-am adus aminte recent, mergând către universitate cu braţele pline de hârţoage, că era o vreme în care lumea căra ce avea de cărat în public în plase de cadouri. Nu ştiu dacă era un fenomen răspândit peste tot sau doar pe meleagurile olteneşti pe care am copilărit eu, dar ştiu că era de amploare.

Fie că aveai de luat după tine o carte sau echipamentul de sport, era cumva ruşinos să-l pui într-o pungă de plastic, oricât de bine întreţinută era. Aşa că orice bagaj mărunt cu care trebuia să pleci undeva, în lume, era introdus într-o punguţă de cadouri lucioasă, cartonată şi cu diferite mesaje. Nu conta că scria pe ea La mulţi ani! sau Crăciun Fericit, nici că destinaţia ei era cu totul alta. Conta că nu avea aspectul ieftin şi de duzină al pungilor acelea de doi lei. Privind acum în urmă, mă gandesc cât de caraghioşi trebuie să fi arătat noi, o mare de oameni cu plăsuţe de cadouri în mână, în care ascundeam orice, numai cadouri nu.

Extrapolând însă, comportamentul infantil de atunci îl regăsesc şi astăzi, când camuflăm toate lucrurile considerate nedemne de noi doar ca să nu ajungă în văzul lumii întregi. Şosetele rupte le înfigem bine în pantofi şi dacă e ceva, nu ne descălţăm pe motiv că ne e frig la picioare. Mâncarea adusă de acasă o dosim adânc în geantă şi o înghiţim pe nerăsuflate, ca nu cumva să creadă colegii că nu avem bani de restaurant. Ne e atât de teamă de nişte etichetări stupide care de multe ori există doar în mintea noastră, încât preferăm să îndesăm firescul într-o pungă de cadouri cu fundiţă sclipicioasă, căzând într-un ridicol mai mare decât acela pe care încercăm să îl evităm.

4 thoughts on “Tu ce ascunzi în pungile de cadouri?

  1. Ah, si aici era aceiasi chestie cu pungile de cadouri :)))). Pentru ca atunci aparusera (pana la acel moment, stiam de ele numai din filme) si era si mai scumpe ca acum, cred ca era trendy sa le folosesti pentru orice mizilic :)).

  2. Pe mine mă distrează câte unul sau altul care merg până la magazinul din fața blocului cu un rucsac în spate, numai să nu umble pe stradă cu pungi de plastic. :)))) Nu i-am înțeles niciodată

  3. Si aia cu rucsacul era o moda! In liceu numai asa umblam. Inclusiv dupa paine si maica-mea se certa toata ziua cu mine pe tema asta. Si ca sa fie cool, trebuia sa fie si atarnat :)).

  4. Am o sora.. care are o punga de cadouri.. mica.. cu flori.. de vreo 2 ani de zile o tot poarta.. Cand ma duc la mama si zic sa-mi aduca trusa ei de unghii, vine cu punga.. cand ii spun sa imi aduca vreo bluza, vine cu punga.. cand ia medicamente, vine cu punga.. cand.. oricand, vine cu ACEA punga de cadouri.. in timp ce geata-i e goala.. Nu stiu despre altii, dar pe mine m-a disperat :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)